joi, 17 martie 2016

PRAJITURA CU FISTIC IN STIL GRECESC


Prăjitura mea grecească seamănă puţin cu revani turcesc. Dar numai  puţin.
 Aceasta, spre deosebire de revani, care este foarte dulce şi foarte însiropat, are blatul uşor umed şi nu prea dulce datorită siropului cu zeamă de lămâie. 
Eu zic că este o prăjitură care se potriveşte lângă ceaşca de cafea din acest weekend. 


Ingrediente:
- 200 g iaurt grecesc
- 200 g unt moale
- 100 g fistic măcinat
- 240 g zahăr
- 4 ouă
- 250 g făină
- 1 praf de copt
- 125 g miere
- sucul stors de la 2 lămâi

Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade C.
În vasul mixerului se freacă untul cu zahărul până dobţinem o cremă. Se adaugă câte un ou, mixând după fiecare şi la sfârşit iaurtul.  Făina se amestecă cu fisticul şi praful de copt şi se adaugă în compoziţia umedă câte o lingură, amestecând uşor după fiecare. 


Se toarnă aluatul în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se introduce în cuptorul preâncălzit unde se coace cca 45 - 50 de minute. Când este gata se scoate din cuptor şi se lasă prăjitura să se răcească cca 15 minute în tavă apoi se scoate din tavă pe un platou şi se împunge, pe alocuri,  cu o scobitoare. 
Se încălzeşte mierea în suc de lămâie, până la dizolvarea mierii, având grijă ca siropul să nu fiarbă.
Siropul fierbinte se distribuie treptat, cu o pensulă, peste prăjitură până la terminarea acestuia.


Se ornează cu fistic măcinat.


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...