marți, 30 aprilie 2013

PRAJITURA RAFFAELLO

Sunt sigură că sunteţi în căutarea unor reţete de prăjituri potrivite pentru masa de Paşte. Una dintre prăjiturile delicioase încercate de mine este  "Prăjitura Raffaello" găsită pe blogul Laurei Sava. Prăjitura aceasta este un adevărat festin pentru iubitorii de ciocolată albă şi nucă de cocos. Eu am preparat-o în urmă cu ceva timp dar   nu ştiu din ce motive nu am publicat-o. Am găsit-o rătăcită în arhiva cu reţete nepublicate, dar acuma numai bine,  este momentul potrivit să o postez şi pentru voi .  

Ingrediente penru blatul 1:
- 3 ouă
- 200 g zahăr
100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 2 linguri lichior de cocos
- 200 g făină
- 10 g praf de copt

Se separă ouăle; gălbenuşurile se freacă cu 100 g zahăr până devin spumoase, se adaugă laptele, uleiul şi lichiorul de cocos. Albuşurile se bat spumă cu 100 g zahăr. Făina se amestecă cu praful de copt.
Gălbenuşurile se adaugă la spuma de albuşuri, amestecând încet cu o lingură prin răsturnare, tot  aşa adăugându-se şi  făina. Amestecul se toarnă într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt  (am folosit tava de 36/24 cm) şi se coace aproximativ 20 - 25 minute la temperatura de 180 grade .




Ingrediente pentru blatul 2:
- 5 albuşuri
- 150 g zahăr
- 150 g nucă de cocos răzuită
- 2 linguri făină
- 5 g praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat 

Făina se amestecă cu praful de copt şi cu  nuca de cocos. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă făina şi nucă de cocos. Amestecul se toarnă în tava căptuşită cu hârtie de copt şi se coace aproximativ 20 - 25 minute la 180 grade C.



După răcire blatul 1 se însiropează cu lichior de cocos.


Ingrediente cremă:
- 700 ml smântână pentru frişcă
- 700 g ciocolată albă
- 2 linguri lichior de cocos
- 5 g gelatină granule

Smântâna pentru frişcă se toarnă într-un vas pus pe bain-marie. Când smântâna începe să se încălzească se adaugă ciocolata mărunţită. Se amestecă încontinuu până când ciocolata se topeşte. Se ia vasul de pe aburi şi se pune la rece ( eu am pus vasul în frigider şi numai a doua zi am mixat frişca).



A doua zi, din frişca lichidă se scot 3 linguri cu frişcă,  se amestecă cu gelatina hidratată cu 3 linguri de apă , se reintroduc în frişca rămasă, se pune lichiorul, se amestecă,  apoi se mixează la viteză maximă.
Atenţie!!!! Imediat ce frişca s-a întărit opriţi mixerul, altfel riscaţi ca frişca să se taie şi să se brânzească!




Crema se împarte în două. Jumătate din cremă se întinde pe primul blat însiropat, se pune blatul 2 apoi restul de cremă. Deasupra prăjiturii se presară fulgi de nucă de cocos.


Poftă bună!



6 comentarii:

Unknown spunea...

Delicioasa prajitura asta! Ti-a iesit minunat!

Sarea in bucate spunea...

cred ca o s-o incerc, iubesc cocosul

adriana gherman spunea...

Mersi Paula! Pup!

adriana gherman spunea...

Oana spor!

Claudiu spunea...

Chiar arata super super bine prajitura asta!!! :)

adriana gherman spunea...

Da, dar este şi foarte gustoasă

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...