miercuri, 17 aprilie 2013

BRIOŞE CU BRÂNZETURI


Brioşele sărate  sunt potrivite pentru a fi servite la gustarea  de la ora 11 sau pot fi luate la serviciu de cei care nu au timp să ia micul dejun acasă. Sunt o grămadă de reţete de acest gen şi pot fi preparate în diferite feluri sau combinaţii de ingrediente. 



Pentru prepararea lor am folosit:
- 500 g făină
- 75 g brânză de burduf
- 125 g brânză de capră frământată
- 40 g parmezan răzuit
- 2 ouă
- 270 ml lapte
- 65 ml ulei de măsline
- 1 ceapă roşie
- 1/2 ardei roşu
- 1/2 pachet praf de copt 
- 1 linguriţă cocentrat de legume Mirodenia
- 1 linguriţă amestec cimbru şi busuioc uscat
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2  linguriţă piper
- 2 linguri mărar
- 1 lingură pătrunjel verde

Într-un castron încăpător amestecăm ingredientele uscate: făină, piper, sare, concentratul de legume,  amestecul de cimbru şi busuioc, praful de copt. Se adaugă ceapa tocată,  brânza de burduf, brânza de capră, parmezan. 


După omogenizare se pun ouăle bătute amestecate cu lapte şi ulei, ardeiul tocat, pătrunjelul şi mărarul verde.
Amestecul omogen se repartizează în tava de brioşe tapetată cu hârtie specială (mai tare şi mai rezistentă decât cea folosită la cupcakes sau muffin). În lipsa acestora tava se unge cu unt. 
Se presară parmezan peste fiecare brioşă apoi tava se pune în cuptorul preâncălzit la 200 grade, unde se ţin aproximativ 35 - 40 minute. 


Poftă  bună!

Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...