Ingrediente:
- 15 foi de lasagna
- 500 g carne tocata
- 1 ceapa
- 2 sau 3 catei de usturoi
- 3 linguri ulei
- 200 g branza de burduf
- piper
- sare
- boia
- cimbru
- oregano
- 1 cana suc de rosii
- parmezan
Intr-o tigaie se pune ulei si ceapa tocata marunt si se caleste; cand este pe jumatate prajita se adauga usturoiul taiat feliute; cand este gata se adauga carnea tocata amestecand din cand in cand pana ce carnea isi schimba culoarea; se adauga o cana de apa, oregano, cimbru, boia, se acopera tigaia cu un capac si se lasa la fiert 10 - 15 minute.
La sfarsit, cand carnea este fiarta se adauga sare si piper, sosul de rosii, putina apa.
Se lasa la fiert inca 5 - 8 minute.
Cand sosul este bine legat si aromele mogenizate se pune branza. Se lasa pe foc pana ce aceasta se "topeste" in sos.
O tava yena se unge cu unt, se pun 3 linguri de sos, apoi peste sosul de rosii cu carne se pune primul strat de foi de lasagna una langa alta, se acopera cu sos de carne, cu foi de lasagna si tot asa pana le terminam.
Cand s-au terminat foile de lasagna ( mie mi-au incaput 5 randuri de cate 3 foi de lasagna), se pune ultimul strat de sos apoi se presara parmezan . Se acopera tava cu o folie de aluminiu ( pentru o mai buna coacere a foilor de lasagna) si o bagam la cuptorul preancalzit pana se rumeneste frumos deasupra, cam 30 - 40 minute.
Se scoate folia de aluminiu si se aduce la masa.
Foile de lasagna sunt foarte bine facute datorita lichidului din sosul de rosii si ianbusirii lor sub foaia de aluminiu, de aceea la aceasta reteta nu este necesara fierberea prealabila a foilor.