luni, 30 noiembrie 2009

CUPCAKES CU NUCA DE COCOS

Pentru diminetile linistite, langa o cafea sau la un ceai, dimineata sau dupa amiaza, va recomand aceste delicioase cupcakes cu nuca de cocos. Reteta am preluat-o de  aici
Ingrediente:
- 235 g unt moale
- 200 g zahar
- 2 oua
- un plic zahar vaniliat
- 1/2 lingurita esenta de migdale
- 200 g faina
- 125 ml lapte de cocos
- un plic praf de copt
- un praf de sare
- 100 g fulgi de nuca de cocos
- 230 g crema de branza Philadelphia
- 250 g zahar pudra
Se preincalzeste cuptorul.
Se amesteca 200 g unt cu zaharul tos pana se albeste ( eu le-am amestecat in robotul de bucatarie, aproximativ 5 min. la viteza cea mai mare).
Se adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
In compozitie se adauga laptele de cocos, se amesteca 2 - 3 secunde.
Compozitia de oua se scoate din robotul de bucatarie si se transfera intr-un castron mai mare.
Separat se amesteca ingredientele solide: faina, praful de copt, sarea si fulgii de cocos.
Se adauga la compozitia de oua, amestecand usor cu o lingura.
Cu o lingura se pune aluat in formele de briose captusite cu hartie speciala.
Briosele se lasa la cuptor aproximativ 15 - 20 minute, se scot din cuptor, dupa care se lasa sa se raceasca.
Crema de branza se bate cu untul ramas, vanilia si extractul de migdale; se adauga treptat zaharul pudra, si se continua amestecarea pana ce devine cremos.
Se scot briosele din forme si fiecare se orneaza cu crema.

Deasupra am presarat nuca de cocos atat naturala, cat si putin prajita, mai mult pentru efectul obtinut.

sâmbătă, 21 noiembrie 2009

TORT "PADUREA NEAGRA"


In sfarsit a venit si randul pregatirii acestui tort.
Ocazia s-a ivit o data cu ziua de nastere a nepoatei mele, Daria, fiica surorii mele. Am vrut sa-i fac o surpriza, si cred ca am reusit. La multi ani Daria!
Ingrediente pentru blat:
- 5 oua
- 150 g zahar
- 50 g faina
- 30 g cacao
- 1o g praf de copt
Ingrediente pentru crema si ornare:
- 1 borcan compot de visine ( 750 g)
- 3 lingurite amidon
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic intaritor de frisca
- 500 ml frisca
- 150 g ciocolata
Se pun la scurs visinele, sucul din compot se colecteaza intr-un vas.
Cu grija, pentru a nu se zdrobi sau rupe visinele se scot samburii.
Se incinge cuptorul.
Se separa ouale: albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intaresc; se adauga galbenusurile pe rand, iar la sfarsit faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.
Compozitia se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si tapatata cu faina. Se coace 20 minute, dupa care se scoate din cuptor, se indeparteaza inelul lateral si se lasa blatul la racit .
Cand blatul este rece se taie in doua; primul blat se pune pe un platou si se insiropeaza cu 2 - 3 linguri de zeama de compot. Deasupra se repartizeaza visinele. Se pastreaza cateva visine pentru ornat.
Se dizolva amidonul cu 3 linguri zeama de compot ,
restul de zeama se pune intr-un vas impreuna cu zaharul vanilat si se da un clocot. Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Dupa racire se repartizeaza peste visine.
Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat, se adauga intaritorul si se mai bate putin. Se pun deoparte 4 linguri de frisca. Se repartizeaza mai putin de jumatate din frisca ramasa peste blatul cu visine, se pune al doilea blat si se acopera tortul cu frisca deasupra si pe margini.
100 g de ciocolata se zdrobeste si se repartizeaza pe peretii laterali si in mijloc, iar 50 g o radem deasupra tortului.
Cu frisca ramasa facem rozete de frisca si in varful fiecareia punem cate o visina.

vineri, 20 noiembrie 2009

TORT CU DOUA CREME DE CIOCOLATA


Ingrediente blat:
- 4 oua
- 300 g zahar
- 10 linguri apa
- 200 g faina
- 100 g nuci macinate
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lingurita zeama de lamaie
Ingrediente creme:
- 300 g ciocolata amaruie
- 200 g ciocolata alba
- 500 ml frisca
- 50 g zahar pudra
- 300 g crema mascarpone
- 1 plic zahar vanilat
Ingrediente pentru sirop:
- 100 ml apa
- 100 g zahar
Pentru blat se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul, iar dupa 5 minute se adauga, pe rand, cate o lingura de apa si la sfarsit zeama de lamaie;
Ingredientele uscate faina, nuca macinata si praful de copt se amesteca,
La compozitia de galbenusuri se adauga albusurile batute spuma
iar la urma se adauga ingredientele uscate. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pentru 30 - 40 minute.
Pentru crema de ciocolata neagra se pune intr-o craticioara 100 ml frisca, se adauga ciocolata neagra rupta bucatele si se lasa pe foc pana ce aceasta se topeste. Se da la rece. Dupa 3 - 4 ore se bate bine cu mixerul .

La fel se procedeaza si pentru crema alba, se pune intr-o craticioara 100 ml frisca si ciocolata alba rupta bucatele, se pun pe foc pana se topeste ciocolata. Se da la rece. La fel ca si la cealalta crema de ciocolata , se mixeaza dupa racire.
Frisca ramasa se bate cu zaharul pudra si zaharul vanilat apoi se incorporeaza crema mascarpone.
Crema astfel obtinuta se imparte in doua parti . Intr-o parte se toarna crema de ciocolata amaruie, iar in cealalta se toarna crema de ciocolata alba.
Blatul de tort se taie in doua, se insiropeaza cu siropul preparat din amestecul de apa cu zahar fiert si racit.
Crema alba se pune intre cele doua blaturi insiropate, iar crema de ciocolata neagra se distribuie peste blatul de sus, se acopera tortul si se imbraca si pe margini.
Nu am avut timp la dispozitie pentru a mai bate o cutie de fisca si orna tortul, asa ca am preferat sa pun ornamente gata facute.

CESTINI CU HAMSII


O gustare de post, sau nu, pregatita la repezeala.
Ingrediente:
- 150 g cestini ( suratele mai mici ale pastelor farfalle)
- o conservă de hamsii in ulei
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline aromat
- 1 lingură suc de roşii
- 1 linguriţă făină
- 1 linguriţă oţet balsamic
- 1/2 linguriţă suc de lămâie
- 1/2 lingurita sos de ardei iute
- 1/2 lingurita mustar frantuzesc boabe
- 1/2 lingurita amestec de busuioc cu cimbru

Se pun la fiert pastele intr-o oala cu 2 l de apa cu sare.
Usturoiul zdrobit se pune la prajit in uleiul de masline (am preparat acasa uleiul aromat cu crengute de cimbru, ardei iute si busuioc) si o lingurita din uleiul din conserva de peste.

Se adauga sosul de ardei iute, boabele de mustar, sucul de lamaie si busuiocul cu cimbrul uscat. Se amesteca si se lasa pe foc 1 - 2 minute pentru ca toate aromele ingredientelor sa se intrepatrunda.

Se adauga hamsiile ,
  faina ,

se amesteca compozitia,

apoi se adauga sucul de rosii.
  Se mai lasa 2 minute pe foc, timp in care sosul se va ingrosa (daca este cazul se mai poate adauga suc de rosii), dupa care se adauga pastele fierte si scurse de apa.


duminică, 15 noiembrie 2009

PATRATE CU PORTOCALE


Ingrediente pentru blat:
- 200 g faina
- 380 g zahar
- 225 g unt moale
- 4 oua
- un praf de sare
- 10 ml extract de portocale
- coaja rasa de la o portocala mare
Se pun ingredientele uscate: faina, zaharul si sarea in robotul de bucatarie si se amesteca bine.
Se adauga untul taiat cubulete, iar dupa ce acesta s-a integrat bine in faina
se adauga ouale intregi, continuand amestecarea la viteza foarte mare, rezultand o spuma omogena , moment in care se adauga extractul si coaja de portocala, se continua amestecarea; compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace intre 30 si 40 minute. Ingrediente pentru crema de portocale: - 225 g crema Mascaprone - 50 g unt moale - 300 g zahar pudra - 10 ml suc de portocale - coaja rasa de la o portocala Se amesteca crema de branza cu untul (aveti grija ca cele doua ingrediente sa aiba aceeasi temperatura) ; se adauga treptat zaharul pudra, sucul si coaja de portocala. Se da la rece. Se intinde crema peste blatul rece. Se taie blatul in patrate. Mie mi-au iesit 15 patratele. Peste fiecare se pune cate o jumatate de felie de portocala. Se dau la rece pentru cateva ore. Credeti ca am rezistat sa le pun la rece; m-am servit cu o portie imediat ce le-am terminat.

vineri, 13 noiembrie 2009

CLATITE LA CUPTOR

Azi am preparat delicioasele clatite vieneze la cuptor Topfenpalatschinken.
Ingrediente:
- 150 g faina
- 150 ml lapte
- 150 ml apa minerala
- 2 oua
- sare
- 300 g branza de vaci
- 4 galbenusuri
- 3 linguri de zahar
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 2 lingurita suc de lamaie
- 200 ml smantana dulce
- ulei
- dulceata de prune
Pentru inceput se prepara aluatul pentru clatite. Intr-un castron se bat ouale cu sare, apoi se pune faina; se adauga treptat laptele si apa minerala. Aluatul rezultat se va lasa sa se odihneasca pentru 30 minute.
Se amesteca branza de vaci cu 2 galbenusuri, 2 linguri de zahar, coaja si sucul de lamaie. Se coc clatitele, pe rand, intr-o tigaie unsa cu cate o jumatate de lingurita de ulei. Vor rezulta 9 clatite.
Fiecare clatita se unge cu cate o lingurita de dulceata de prune si 2 lingurite de crema de branza.

Se impatura fiecare clatita in patru si se aseaza intr-o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu putin zahar;
tava se baga in cuptorul incins, unde se lasa aproximativ 10 minute. Smantana dulce se amesteca cu 2 galbenusuri si 1 lingura de zahar si se toarna peste clatite.
Se da iar tava la cuptor pentru inca 15 minute. Pentru servire se pudreaza cu zahar.
Nu degeaba se spune ca in Viena totul e delicios!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...