Ingrediente:
- 500 g piept de pui
- 1 ceapa
-1 ou
- 1 căţel de usturoi
- 1 felie de franzelă
- 700 ml lapte
- 50 g unt
- 250 g smântână
- 80 g făină
- 200 g orez cu bobul lung
- 2 legături pătrunjel
- sare
- piper alb
- ulei pentru prăjit
Se taie pieptul de pui cuburi apoi se dă prin maşina de tocat sau se pune în robot, alături de o jumătate de ceapă tăiată şi usturoi şi se toacă.
Felia de franzelă se înmoaie în 3-4 linguri de lapte, se stoarce apoi se pune în robot, alături de ou, o legătură de pătrunjel tocat, sare şi piper. Se omogenizează, apoi se lasă deoparte.
Jumătatea de ceapă rămasă se toacă mărunt, se pune într-o tigaie în 2-3 linguri de ulei, se adaugă orezul spălat în mai multe ape, apoi se căleşte alături de ceapa tocata.
Se adaugă 2 ceşti de apă, sare apoi se lasă la fiert.