Sunt sigură că sunteţi în căutarea unor reţete de prăjituri potrivite pentru masa de Paşte. Una dintre prăjiturile delicioase încercate de mine este "Prăjitura Raffaello" găsită pe blogul Laurei Sava. Prăjitura aceasta este un adevărat festin pentru iubitorii de ciocolată albă şi nucă de cocos. Eu am preparat-o în urmă cu ceva timp dar nu ştiu din ce motive nu am publicat-o. Am găsit-o rătăcită în arhiva cu reţete nepublicate, dar acuma numai bine, este momentul potrivit să o postez şi pentru voi .
Ingrediente penru blatul 1:
- 3 ouă
- 200 g zahăr
100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 2 linguri lichior de cocos
- 200 g făină
- 10 g praf de copt
Se separă ouăle; gălbenuşurile se freacă cu 100 g zahăr până devin spumoase, se adaugă laptele, uleiul şi lichiorul de cocos. Albuşurile se bat spumă cu 100 g zahăr. Făina se amestecă cu praful de copt.
Gălbenuşurile se adaugă la spuma de albuşuri, amestecând încet cu o lingură prin răsturnare, tot aşa adăugându-se şi făina. Amestecul se toarnă într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt (am folosit tava de 36/24 cm) şi se coace aproximativ 20 - 25 minute la temperatura de 180 grade .
Ingrediente pentru blatul 2:
- 5 albuşuri
- 150 g zahăr
- 150 g nucă de cocos răzuită
- 2 linguri făină
- 5 g praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
Făina se amestecă cu praful de copt şi cu nuca de cocos. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă făina şi nucă de cocos. Amestecul se toarnă în tava căptuşită cu hârtie de copt şi se coace aproximativ 20 - 25 minute la 180 grade C.
După răcire blatul 1 se însiropează cu lichior de cocos.
Ingrediente cremă:
- 700 ml smântână pentru frişcă
- 700 g ciocolată albă
- 2 linguri lichior de cocos
- 5 g gelatină granule
Smântâna pentru frişcă se toarnă într-un vas pus pe bain-marie. Când smântâna începe să se încălzească se adaugă ciocolata mărunţită. Se amestecă încontinuu până când ciocolata se topeşte. Se ia vasul de pe aburi şi se pune la rece ( eu am pus vasul în frigider şi numai a doua zi am mixat frişca).
Atenţie!!!! Imediat ce frişca s-a întărit opriţi mixerul, altfel riscaţi ca frişca să se taie şi să se brânzească!
Crema se împarte în două. Jumătate din cremă se întinde pe primul blat însiropat, se pune blatul 2 apoi restul de cremă. Deasupra prăjiturii se presară fulgi de nucă de cocos.
Poftă bună!