Ingrediente pentru blat:
- 250 g făină
- 125 g unt
- 70 g zahăr praf
- 1 ou
un praf de sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 4 ouă
- 200 ml frişcă
- 100 g zahăr
- 1 praf scorţişoară
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 100 g fulgi de migdale
- 500 g mere
- 2 linguri stafide
- 1 lingură zahăr pudră
Pentru blat se frământă un aluat din făină, unt, zahăr pudră, sare şi ou.
Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider cca 30 minute.
Se încinge cuptorul la 180 grade C. După 30 minute se scoate aluatul din frigider şi se întinde într-o tava de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se acoperă cu o foaie de hârtie de copt şi se pun boabe de fasole pentru îngreunat apoi se dă la cuptor pentru 15 minute.
Intre timp se face umplutura: se bat ouăle cu frişcă, zahăr, scorţişoară şi zahăr vanilat.
Blatul se scoate din cuptor şi se îndepărtează hîrtia de copt cu tot cu boabe.
Se repartizează pe blat jumătăţile de mere cu partea rotunjită în sus şi se toarnă amestecul de ouă. Se presară fulgi de migdale.
Se mai dă tava la cuptor pentru cca 45 minute.