Revin cu o nouă reţetă ce conţine leurda. Planta cea mai apreciată a primăverii. De data aceasta, din leurdă am preparat un pesto aromat, numai bun de " îmbrăcat " nişte paste.
Ideeaa acestei reţete am găsit-o în revista Clik! Poftă bună! din luna februarie. Eu am adaptat-o, înlocuind sosul pesto de rucola cu pesto de leurdă.
Ingrediente:
- 300 g paste spirale
- 250 g roşii Cherry, tăiate jumătăţi
- 2 căţei de usturoi, tocaţi
- 4 buc. ceapă verde, tăiată rondele
- 1/2 ardei iute, feliat
- 100 g ton, din conservă
- sare
- piper
Ingrediente pentru sosul pesto:
- 1 legătură mare de leurdă
- 30 g arahide
- 100 g parmezan ras
- 1 căţel de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Într-o oală mare se fierb pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Pentru prepararea sosului pesto, se spală leurda, se usucă şi se taie grosier.
O punem în vasul blenderului alături de arahide, parmezan şi ulei de măsline.
Când sunt tocate şi avem o pastă omogenă, se opreşte blenderul şi se adaugă sare şi piper după gust.
Într-un castron mare se amestecă pastele fierte, scurse de apă, cu sosul pesto. Se adaugă ceapa, usturoiul, roşiile, ardeiul iute şi bucăţile de ton. Se omogenizează uşor potrivind de sare şi piper.
Salata aceasta fiind foarte apreciată, va trebui să o mai prepar cât timp mai găsesc leurdă.
Poftă bună!