În aşteptarea primăverii, dar şi a sărbătorilor Pascale catolice care tocmai se anunţă, vă propun aceste cupcakes cu morcovi numai bune de savurat lângă cafea în dimineaţile de sărbătoare.
Ingrediente pentru 15 bucăţi:
- 225 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 3/4 linguriţă sare
- 1/4 linguriţă scorţişoară
- 1/2 linguriţă ghimbir ras
- 1/4 linguriţă pudră de nucşoară
- 320 g morovi raşi
- 170 g unt topit
- 200 g zahăr brun
- 1 ou mare
- 2 linguri iaurt
- 1/4 linguriţă extract de vanilie ( sau esenţă de vanilie)
Intr-un castron se amestecă ingredientele uscate: făină, praf de copt, bicarbonat, sare, scorţişoară, nucşoară.
În alt castron se amestecă ingredientele umede: untul topit, zahăr brun, ou, iaurt şi vanilie.
Morcovii se amestecă cu răzătura de ghimbir.
Morcovii se încorporează în ingredientele umede apoi se adaugă, pe rând, câte 3-4 linguri ingrediente uscate
amestecând continuu până la terminarea amestecului de ingrediente uscate.
Aluatul obţinut se împarte în tava de brioche tapetată cu hârtii speciale.
Tava se dă la cuptor pentru 30 - 35 minute la 200 grade.
Ingrediente pentru cremă:
- 250 g mascarpone
- 50 g unt moale
- 125 g zahăr pudră
- 1 1/2 linguriţă extract de vanilie (sau esenţă)
- 1 lingură coajă rasă de portocală
Se mixează untul cu zahărul pudră până devine spumos. Se adaugă crema mascarpone, vanilia şi coaja rasă de portocale. Cu ajutorul unei linguriţe se repartizează crema pe fiecare prăjiturică
Au un aspect îmbietor, sunt aromate, simplu si rapid de preparat.
Mulţumesc celor de la pbs.food implicit a bucătarului "dulce" Jhon Barricelli.