Ingrediente:
- 4 cotlete de porc
- 600 g broccoli
- 130 g brânză Gorgonzola
- 50 g brânză Gouda
- 1 ceapă mică
- 50 g unt
- 1 lingură făină
- 300 ml supă limpede de legume
- 200 ml smântână pentru gătit
- 1 lingură cimbru uscat
- 1 lingură pătrunjel verde tocat
- sare
- piper
- 1 linguriţă mix de piper boabe verde, roşu, negru
Broccoli se spală şi se împarte în bucheţele apoi se pun într-un vas cu apă care fierbe, împreună cu cimbru şi puţină sare. Se acoperă vasul şi se lasă la fiert cca 15 minute.
Cotletul de porc se taie felii de cca 1 cm grosime. Într-o tigaie se încălzeşte jumătate de unt şi se prăjesc feliile de cotlet pe ambele părţi cca 4 - 5 minute. Când sunt gata se scot din tigaie, se condimentează cu sare şi piper şi se ţin la cald sub capac.
Într-o altă tigaie se căleşte ceapa tocată în restul de unt. Se adaugă făina, se amestecă, apoi se adaugă supa de legume şi smântâna. Sosul rezultat se fierbe cca 5 minute, amestecând continuu.
Se adaugă brânza Gorgonzola, amestecând până se topeşte brânza apoi sosul se ia de pe foc şi se potriveşte de sare şi piper.
Într-o farfurie termorezistentă se aranjează câte două felii de cotlet/porţie şi câteva bucheţele de broccoli.
Peste cotlete se toarnă sos Gorgonzola şi se pun câteva felii de brânză Gouda.
Farfuria se pune în cuptorul încins cca 5 minute pentru gratinare.
Se presară pătrunjel verde tocat şi mix de piper boabe.
Poftă bună!