De Sărbătorile Pascale am preparat şi aceste foi mereng umplute cu cremă.
Prepararea foilor necesită o îndemânare mai mare, dat fiind că se zdrobesc uşor, fiind din bezea. De fapt nu prepararea lor, manevrarea lor după coacere şi umplerea cu cremă. O să vedeţi despre ce este vorba. Dar eu zic că merită efortul.
Ingrediente pentru foile din bezea:
- 6 albuşuri
- 350 g zahăr tos
- 350 g nucă zdrobită
- 3 linguri de făină
Ingrediente pentru cremă:
- 6 gălbenuşuri
- 200 g zahăr pudră
- 200 g unt
- 1 plic pudră pentru ciocolată caldă
- 1 linguriţă cafea ness
Mai întâi se zdrobeşte nuca: se poate zdrobi cu un făcăleţ sau se pune în mixer; eu am pus-o în mixer.
Albuşurile se bat spumă cu mixerul, se adaugă, apoi, zahărul deodată şi se bate până se întăresc foarte tare.
Nucile zdrobite se amestecă cu făina şi se adaugă în bezea, amestecând uşor cu o lingură.
Compoziţia de albuşuri se împarte în două.
Cu ajutorul unei linguri se pune o parte din compoziţie pe fundul unei tăvi unse foarte bine cu unt şi tapetată cu făină. Se pun la copt în cuptorul preâncălzit, la foc mijlociu, cam 20 - 30 minute.
Am încercat să coc foile şi pe hârtie de copt dar este mai uşor pe tava unsă. Se desprind mai bine cu ajutorul unui cuţit cu lama lungă, trecut pe sub foaie.
Foaia coaptă se pune pe o bucată de hârtie cerată. Poate se va rupe puţin, se mai întâmplă, nu vă faceţi probleme, se aranjează când se umple cu cremă.
Pentru cremă, se pun gălbenuşurile într-o crăticioară cu fundul dublu, se adaugă 100 g zahăr pudră, şi se amestecă . Se trece crăticioara pe foc mic sau pe bain-marie şi se continuă amestecarea până ce gălbenuşurile îşi dublează volumul şi vor deveni ca o maioneză groasă.