Salată de ciuperci am mai făcut eu, cu diferite ocazii, dar azi vă propun un aperitiv mai light datorită iaurtului care se adaugă în sosul de maioneză.
Ingrediente:
- 400 g ciuperci (la conservă, scurse de apă)
- 1 lingură capere tocate
- 100 g iaurt 2% grăsime
Ingrediente pentru maioneză:
- 1 ou întreg
- 1 gălbenuş de ou fiert tare
- 1 linguriţă muştar
- 250 ml ulei
- 2 căţei mici de usturoi
- sare, piper
Se prepară rapid maioneza punând toate ingredientele într-un vas înalt. Cu ajutorul mixerului vertical se mixează cca 1 - 2 minute. Pentru ca maioneza să iasă perfect nu ridicaţi mixerul de pe fundul vasului.
Când este gata se adaugă iaurtul şi se omogenizează.
Ciupercile se taie felii, se adaugă caperele tocate şi sosul de maioneză cu iaurt. Se amestecă uşor se mai potriveşte de sare şi piper, dacă este cazul şi se dă la rece pentru 2 - 3 ore.
Poftă bună!