- 4 oua
- 300 g zahar
- 10 linguri apa
- 200 g faina
- 100 g nuci macinate
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lingurita zeama de lamaie
Ingrediente creme:
- 300 g ciocolata amaruie
- 200 g ciocolata alba
- 500 ml frisca
- 50 g zahar pudra
- 300 g crema mascarpone
- 1 plic zahar vanilat
- 100 ml apa
- 100 g zahar
Pentru blat se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul, iar dupa 5 minute se adauga, pe rand, cate o lingura de apa si la sfarsit zeama de lamaie;
Ingredientele uscate faina, nuca macinata si praful de copt se amesteca,
La compozitia de galbenusuri se adauga albusurile batute spuma
iar la urma se adauga ingredientele uscate. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pentru 30 - 40 minute.
Pentru crema de ciocolata neagra se pune intr-o craticioara 100 ml frisca, se adauga ciocolata neagra rupta bucatele si se lasa pe foc pana ce aceasta se topeste. Se da la rece. Dupa 3 - 4 ore se bate bine cu mixerul .
La fel se procedeaza si pentru crema alba, se pune intr-o craticioara 100 ml frisca si ciocolata alba rupta bucatele, se pun pe foc pana se topeste ciocolata. Se da la rece. La fel ca si la cealalta crema de ciocolata , se mixeaza dupa racire.
Frisca ramasa se bate cu zaharul pudra si zaharul vanilat apoi se incorporeaza crema mascarpone.
4 comentarii:
arata f bine!hmmmm
Tentanta oferta !
Delicios!!!!!!
Ce diametru are tava in care s-a realizat asa minunatie?
pentru amatorii de ciocolată numai bun.
Trimiteți un comentariu