luni, 7 decembrie 2009

MINITORTULETE DE CRACIUN

Aproape ca a mai trecut un an. Ne pregatim, din nou, de sarbatori. Sarbatorile Craciunului si a Anului Nou. Sunt cele mai iubite sarbatori din an.
Sunt preferate atat de copii cat si de adulti deopotriva.
Startul s-a dat odata cu sarbatoarea Sfantului Nicolae.
Urez tuturor Nicoletelor si tuturor celor care poarta numele Sfantului Nicolae: Nicolae, Nicu, Nica, Niculae, etc, multa sanatate si La multi ani!
Ingrediente:
- 3 oua
- 250 g zahar tos
- 250 g margarina moale
- 150 ml lapte
- 280 g faina
- 2 plicuri praf de copt
- 100 g stafide
- 1 lingurita pudra de scortisoara
- 1/2 lingurita ghimbir razuit
- 1 lingurita coaja de portocala confiata
- 1 lingurita coaja de lamaie confiata
- coaja rasa de la o portocala
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingura lichior Amaretto
- 100 g fructe de padure (congelate)
- 10 buc. cirese (din compot sau congelate)
- 200 g zahar pudra
- zeama stoarsa de la 1/2 lamaie
- 1 lingura apa rece
- 1 lingurita fulgi de migdale
Galbenusurile le-am pus in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul (din care am oprit 3 linguri ) si am pornit robotul la viteza maxima;
dupa 10 minute, timp in care galbenusurile s-au albit si s-au spumat, am adaugat margarina taiata cubulete; i-am dat robotului inca o tura de 5 minute, dupa care am adaugat cate putin lapte si lichior (robotul la viteza mijlocie); Cand s-a integrat foarte bine laptele si lichiorul am adaugat stafidele, cojile rase si cele confiate de portocala si lamaie, ghimbirul, scortisoara, fructele de padure , am dat un impuls scurt robotului, apoi am lasat galbenusurile deoparte si am trecut la albusuri pe care le-am batut spuma cu cele trei linguri de zahar lasate deoparte.
In galbenusurile bine batute adaugam faina amestecata cu praful de copt
In compozitia de galbenusuri se adauga cea de albusuri cu faina si se pun in formele speciale (va cer scuze ca am uitat sa va arat tava speciala de copt aceste minitortulete sau maxibriose, cum vrea fiecare) . Se coc 30 - 35 minute.
Dupa racirea tortuletelor acestea se glazureaza cu o glazura de zahar "icing", care se prepara in felul urmator: zaharul pudra se pune intr-un bol si se amesteca cu zeama de lamaie, treptat se adauga apa, amestecand continuu, pana se obtine o compozitie cremoasa si densa.
Glazura se toarna peste minitortulete; se pune in varful fiecaruia cate o boaba de cireasa, o zmeura, mure, cateva boabe de strugurasi rosii si afine. Deasupra se rade coaja de portocala, lamaie si cateva migdale.

6 comentarii:

Luminitanaty spunea...

arata fantasic....neaparat trebuie sa fac

diamond spunea...

ce frumoase sunt! poze de revista! si delicioase, nu ma indoiesc!

Sarea in bucate spunea...

AI UN PREMIU LA MINE PE BLOG!

adriana gherman spunea...

Naty multumesc , spor la treaba. sa-mi spui rezultatul.

adriana gherman spunea...

Adriana mersi mult. Te pup.

adriana gherman spunea...

Just me iti multumesc tare mult pentru premiu. Scuze ca nu am avut timp pana acuma sa-l "culeg". Weekend placut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...