- 6 oua
- 60 faina
- 30 cacao
- 1 fiolă esenta rom
- 1 lg ulei
- 60 zahar
Pentru crema :
- 200 ml frisca
- 100 cioco
- 100 unt
Pentru crema ornament :
- 50 unt
- 1 lg cacao
- 1 lg plina zahar pudra
-1 plic glazură de ciocolată Dr.Oetker
Pentru blat se bat albuşurile spumă; se adauga zahărul, se bate în continuare până spuma este foarte tare, se adaugă esenţa de rom, uleiul şi ingredientele solide .
Compoziţia se toarnă într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt ( tava mea a fost cam mică, vă recomand să folosiţi o tavă de 30/25 ) şi se dă la cuptorul încălzit pentru 30 minute. Când blatul este copt, se scoate din cuptor şi se pune pe un şervet de bucătărie umed şi se rulează strâns. Se lasă să se răcească.
Pentru crema se topeşte ciocolata în 50 ml frişcă lichidă, se adaugă untul şi se lasă pe foc până se topeşte şi acesta.
Restul de frişcă se bate, se adaugă crema de ciocolată răcită, apoi se mai bate foarte puţin.
Atenţie! Nu bateţi prea mult pentru că riscaţi să se taie crema. Bateţi numai cât este necesar să se integreze toată crema de ciocolată.
Se întinde blatul, se repartizează crema peste jumătate din blat,
apoi acesta se rulează în folie alimentară şi se dă la rece pentru aproximativ 2 - 3 ore.
Pentru ornarea ruladei am preparat glazura de ciocolată, conform instrucţiunilor de pe ambalaj , şi am acoperit toată rulada;
separat am frecat untul spumă cu zahărul, am adăugat cacao, apoi cu crema rezultată am ornat rulada. Pe fiecare "moţ" de cremă am pus câte o cireaşă cockteil .
Reţeta de aici.
6 comentarii:
arata foarte bine
Delicioasa rulada, iar feliuta arata de milioane...
Ce buna e!
Numai ciocolată. Wekwend plăcut
Pe aripi de primavara
8 Martie lin coboara
Si in a lui privire
Va aduce mult noroc si fericire !Cu drag, Just me:)
Te pup Just me. La fel iti doresc si eu .
Trimiteți un comentariu