vineri, 2 martie 2012

CUPCAKES CU CAFEA


Ceva dulce şi bun pentru weekend !
Cupcakes :
- 280 g făină
- 30 g cacao
- 100 g zahăr
- 110 g zahăr brun
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- un praf de sare


- 100 ml lapte
- 50 ml cafea concentrată
- 1 linguriţă vanilie
- 110 g unt
- 1 ou

In vasul robotului se pun oul şi untul şi se bat 1 - 2 minute;


se adaugă laptele amestecat cu cafeaua şi vanilia.

Se scoate vasul de pe dispozitivul lui şi se adaugă  ingredientele uscate amestecând uşor  cu ajutorul unei linguri. Se omogenizează compoziţia, apoi , cu o lingură,  se repartizează în tava de brioşe căptuşită cu foiţe speciale de hârtie. Se dă tava la cuptorul preâncălzit pentru 30 minute.

Între timp se prepară crema:
- 230 g unt de bună calitate (85% grăsime)
- 320 g zahăr pudră
- 100 g mascarpone
- o fiolă mică esenţă de rom
- 1 linguriţă cafea ness


In vasul robotului se bate untul cu zahărul pudră până când obţinem o cremă pufoasă;  se adaugă  pe rând câte o lingură de mascarpone şi la sfârşit pudra de cafea dizolvată în esenţa de rom.

Se pune crema în săculeţul special pentru ornat şi se decorează frumos fiecare prajiturică.



Un comentariu:

Ioana V. spunea...

foarte dragute! Pup

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...