Revin azi, după o plăcută vacanţă, cu un preparat ce ne aduce aminte de vacanţa de vară nu de cea de iarnă. Cum fructele de mare sunt pe placul nostru, profităm şi le preparăm în orice anotimp.
Ingrediente pentru 2 - 3 persoane:
- 300 g orez pentru risotto
- 500 g fructe de mare (congelate)
- 70 g unt
- 2 căţei de usturoi
- 1/2 ardei gras roşu
- 1 ardei iute uscat
- 1 ceapă mică
- 1 litru supă de legume (aproximativ)
- 1 pahar de vin alb
- pătrunjel verde
- 2 linguri parmezan
- sare
- piper proaspăt măcinat
- suc de lămâie
Fructele de mare congelate se pun la fiert într-un vas cu puţină sare. Se fierb 3 - 4 minute apoi se lasă să se răcească.
Se pune untul într-o tigaie pe foc mic. Când untul este topit se adaugă ceapa tocată apoi ardeiul gras tăiat cubuleţe. Se călesc până se înmoiae. Se adaugă usturoiul tăiat feliuţe şi se mai căleşte 1 - 2 minute.
Se pune orezul, se amestecă de câteva ori apoi se pune vinul. Se lasă la fiert, amestecând continuu până ce se evaporă alcoolul din vin.
Se pun fructele de mare peste orez, se amestecă apoi se pune un polonic de supă de legume. Se amestecă continuu. Când supa a fost absorbită complet de orez se pune alt polonic de supă. La fel procedăm până când orezul este fiert, acesta devenind cremos.
În final se adaugă parmezan şi se potriveşte de piper şi sare.
În momentul servirii, în farfurie, se presară puţin parmezan proaspăt ras.
Poftă bună!
3 comentarii:
uau, arata tare bine
La mezcla es un maridaje perfecto para un risotto me encanta,abrazos.
Încercăm deseară😋😋😋
Trimiteți un comentariu