Se freaca bine 4 galbenusuri cu 8 linguri de zahar, se adauga 2 linguri de faina,
apoi cate putin 1 litru de lapte clocotit. Se pune pe foc, amestecand mereu,
pana ce crema se ingroasa. Se adauga 1/2 pahar de vin dulce, alb.
Se rup bucati mici 1/2 kg biscuiti si se aseaza intr - o forma de tort unsa cu unt.
Se toarna deasupra crema fierbinte. Dupa ce s - a racit se tin in frigider
pana a doua zi. Se rastoarna pe o farfurie rotunda si se imbraca cu urmatoarea crema:
se bat albusurile spuma cu 4 linguri de zahar praf si vanilie; se adauga 3 linguri de gem
sau marmelada de caise si se mai bate putin.
Parfait cu biscuiti
Se face un sirop gros din 8 linguri de zahar, 50 g cacao, vanilie si o ceasca de apa,
apoi se da la rece. Se bat spuma 3 albusuri si se amesteca cu 200 g biscuiti sfaramati.
Cat timp se moaie biscuitii, se freaca 300 g unt cu 3 galbenusuri puse pe rand, se adauga siropul de cacao cate putin, frecand mereu. Se adauga apoi biscuitii cu albusurile si se amesteca usor.
Se pune compozitia intr-o tava de chec tapetata cu folie, apasand bine cu lingura sa nu ramana goluri. Se da la rece. Dupa racire se scoate si se imbraca cu frisca si se rade ciocolata.
Nuci de cacao
Se dau prim masina de tocat sau se pun in robotul de bucatarie 250 g biscuiti si 125 g nuci.
Separat se fierbe un sirop gros dintr-un pahar de apa, 5 linguri de zahar si 3 linguri
de cacao. Siropul clocotit se toarna peste biscuitii si nucile macinate, amestecand bine.
Se adauga rom si coaja rasa de lamaie, apoi se fac cu mana uda sfere mici de marimea unei
nuci, punand in mijloc o visina glasata sau din visinata.
Aceste nuci se tavalesc prin cacao amestecata cu zahar tos. Se dau la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu