duminică, 15 noiembrie 2009

PATRATE CU PORTOCALE


Ingrediente pentru blat:
- 200 g faina
- 380 g zahar
- 225 g unt moale
- 4 oua
- un praf de sare
- 10 ml extract de portocale
- coaja rasa de la o portocala mare
Se pun ingredientele uscate: faina, zaharul si sarea in robotul de bucatarie si se amesteca bine.
Se adauga untul taiat cubulete, iar dupa ce acesta s-a integrat bine in faina
se adauga ouale intregi, continuand amestecarea la viteza foarte mare, rezultand o spuma omogena , moment in care se adauga extractul si coaja de portocala, se continua amestecarea; compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace intre 30 si 40 minute. Ingrediente pentru crema de portocale: - 225 g crema Mascaprone - 50 g unt moale - 300 g zahar pudra - 10 ml suc de portocale - coaja rasa de la o portocala Se amesteca crema de branza cu untul (aveti grija ca cele doua ingrediente sa aiba aceeasi temperatura) ; se adauga treptat zaharul pudra, sucul si coaja de portocala. Se da la rece. Se intinde crema peste blatul rece. Se taie blatul in patrate. Mie mi-au iesit 15 patratele. Peste fiecare se pune cate o jumatate de felie de portocala. Se dau la rece pentru cateva ore. Credeti ca am rezistat sa le pun la rece; m-am servit cu o portie imediat ce le-am terminat.

5 comentarii:

bucatariadenysei spunea...

mm,delicios

Claudia-Maria spunea...

Nana ai niste deserturi jos palaria, te asteapta la mine un premiu joculet, te pup.

Ala Oancea spunea...

Delicioasa praji asta ! Deja ii simt aroma :) Te asteapta o leapsa si un premiu la mine ;)

adriana gherman spunea...

Claudia multumesc! O sa trec cat mai repede sa ridic premiul de la tine. Te pup si eu.

adriana gherman spunea...

Ala pacat ca pozele nu redau si mirosurile preparatelor. Mersi de leapsa, o sa trec negresit pe la tine. Numai bine!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...