Ingrediente pentru blat:
- 8 ouă
- 200 g zahăr
- 150 g făină
- 30 g cacao
- 60 ml ulei
- 1/2 plic praf de copt Dr. Otker
Ingrediente pentru cremă:
- 2 plicuri praf pentru budincă cu aromă de frişcă
- 100 g zahăr
- 500 ml lapte
- 200 g unt
- zeama de la o portocală
- zeama de la 1/2 lămâie
Ingrediente pentru sirop:
- 300 ml apă
- 150 g zahăr
- esenţă de rom
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul şi se bate spuma în continuare până se întăreşte. Se adaugă gălbenuşurile unul câte unul,
Compoziţia se pune în tava tapetată cu ulei şi făină şi se dă la cuptor 20 minute, la foc mijlociu.
Pentru cremă se pune laptele într-o crăticioară pe foc, se adaugă zahărul ; praful de budincă se amestecă cu câteva linguri de lapte rece şi se toarnă peste laptele care este pe punctul de fierbere.
Se amestecă continuu pentru a nu se face cocoloaşe, se adaugă zeama de portocale şi cea de lămâie. Se ia de pe foc şi se pune la rece.
11 comentarii:
La multi ani, o primavara frumoasa!
O prajitura delicioasa si foarte aspectuoasa! Un 8 Martie fericit, La multi ani!
Arata minunat si cred ca este delicioasa !
La multi ani !
Foarte apetisanta prajitura.
Iti doresc sa ai parte de o primavara cat mai frumoasa si mai gustoasa!La multi ani!
Vă doresc numi bine, o primăvară frumoasă, o vară călduroasă, un an bun şi multă multă iubire. Vă pup şi vă îmbrăţişez cu drag!
La multi ani, tot ce-ti doresti, Adriana!
Mulţumesc Bucătăraş.
Arata foarte bine ,am sa il incerc si eu si sper sa iese tot la fel de bun.O zi buna .
Numai bine Nicoleta!
yam ,yam vreau si eu
Trimiteți un comentariu