vineri, 21 octombrie 2011

PRAJITURA CU AFINE SI BEZEA


Pentru a-mi spăla ruşinea de a nu posta un timp îndelungat, timp în care am văzut că m-aţi vizitat şi vă mulţumesc, am să vă îndulcesc cu o prăjitură foarte simplă pe care am
preparat-o spre sfârşitul verii.
Este o prăjitură numai bună de a fi servită mâine dimineaţă după micul dejun.
Blat:
- 200 g unt
- 100 g zahăr tos
- 2 gălbenuşuri
- zeama şi coaja rasă de la o lămâie
- 1 linguriţă lapte
- 300 g făină
Umplutura de afine:
- 350 g afine
- 3 linguri gem de afine
Bezea:
- 2 albuşuri
- 50 g zahăr
Toate ingredientele pentru blat se pun în robotul de bucătărie şi se amestecă 2-3 minute, rezultând un aluat potrivit de moale.
Din aluatul rezultat se face o bilă, se pune într-o folie şi se dă pentru 15 minute la rece.
Se scoate, un sfert din el se pune deoparte iar restul se pune într-o tavă unsă cu unt unde se întinde foarte uşor cu ajutorul degetelor.
Peste aluat se întinde gemul şi se presară uniform afinele, spuma din albuşuri bătute cu zahărul
şi se acoperă cu aluatul rămas rupt în bucăţele.

Tava se dă la cuptor pentru 30 minute.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...