Sosul Alfredo este binecunoscut în Statele Unite. De fapt aici a şi fost inventat, fiind foarte apreciat de americani, mai mult decât de italienii din Peninsulă. Se prepară foarte repede, se folosesc ingrediente puţine şi se poate folosi la paste sau în diferite combinaţii cu legume sau fructe de mare (caz în care smântâna se poate înlocui cu un iaurt mai gras).
Am ales pentru cină acest minunat sos în combinaţie cu spanac. A rezultat o cină delicioasă.
Ingrediente:
- 360 g tagliatelle
- 360 g spanac
- 150 g parmezan
- 50 g unt
- 200 g smântână dulce
- sare
- piper
Pastele se pun la fiert în apă cu sare.
Sosul nu este greu de preparat însă necesită o atenţie mai mare.
Se încălzeşte tigaia, se ia de pe foc şi se adaugă smântâna; se pune înapoi tigaia pe focul dat la minim amestecând aproape continuu, până ce aceasta se încălzeşte (atenţie să nu se înfierbânte prea tare, altfel riscaţi să se taie),
Un comentariu:
Foarte bune ! :)
Trimiteți un comentariu