Ingrediente pentru blat:
- 2 ouă
- 150 g zahăr
- 50 ml ulei
- 50 ml lapte
- 150 g făină
- 5 linguri cacao
- 1/2 plic praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
- 4 gutui mari (500 g curaţate de coajă şi sâmburi)
- 300 ml apă
- 250 g zahăr
- zeama de la 1/2 lămâie
- 250 g mascarpone
- 200 ml frişcă
- 1 plic întăritor pentru frişcă
- 20 gelatină + 150 ml apă rece
- ciocolată pentru ornat
Pentru început se decojesc şi se curăţă gutuile; într-o crăticioară se pune apa şi zahărul, se dă un clocot apoi se adaugă gutuile tăiate felii şi zeama de lămâie. Se fierb 5 - 8 minute.
Se lasă să se răcească.
Se scot câteva felii de gutui întregi şi se pun deoparte.
Pentru blat se bat ouăle cu zahărul; se înglobează uleiul şi laptele, apoi făina amestecată cu cacao şi praful de copt. Se pune aluatul în forma de copt tapetată cu hârtie de copt şi se coace 35 - 40 minute.
Se mixează gutuile rămase în suc, rezultînd o pastă fină. Se adaugă brânza mascarpone şi se amestecă uşor până se înglobează toată brânza. Gelatina se pune la înmuiat în 150 ml apă.
5 comentarii:
Nu am mai vazut cu gutui pana acum dar tortul asta mi se pare minunat... si cred ca-i delicios!!!!
Pupici si o seara placuta!!!
Imi place mult cum arata! Cat de aromat trebuie sa fie...
Arata delicios, sectiunea e super. Felicitari.
Minunat acest tortulet!
Nici eu nu am stiut de o asemenea combinatie! Si in afara de faptul ca arata bine....cred ca i si gustos...
Trimiteți un comentariu