sâmbătă, 18 aprilie 2009

CHIFTELUTE DIN CARNE


Ingrediente:
- 500 gr carne de porc
- 50 gr franzela
- 4 catei de usturoi
- 2 cartofi mici fierti
- 2 oua
- piper
- sare
- boia de ardei
- ulei
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Carnea tocata se amesteca cu franzela muiata pentru o clipa in apa rece si bine stoarsa. La tocatura se adauga ouale crude, piper, sare, boia de ardei, patrunjelul verde tocat, usturoiul taiat fin sau presat si cartofii dati pe razatoarea cu gauri mici.
Se amesteca bine. Se ia cu o lingurita din compozitie si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, unele langa altele, neanghesuite;
se da tava la cuptor, la foc mic, unde se lasa aproximativ 30 minute, apoi dupa ce au prins crusta la suprafata, chiftelele se intorc si se mai lasa 30 minute.
Prefer sa le coc in cuptor pentru a nu se umple de ulei la prajire, astfel fiind mai sanatoase, si nici nu se umple toata casa de mirosul de prajeala.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...