Pentru diminetile linistite, langa o cafea sau la un ceai, dimineata sau dupa amiaza, va recomand aceste delicioase cupcakes cu nuca de cocos. Reteta am preluat-o de aici
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8eHZdBI5Zttmryfn5JbW6qZyZt4R0NtX22NFivfoWNKh2u2B90V3qHQKfFbMC6CE9R4ikElLkUv2w432AoQjDSTApFGSaL0sYtzVKlwsJ9sWKn66XyOxzp_obsh7pVMF-8LzY_4FzXgZd/s640/Picture+153-0.jpg)
Ingrediente:
- 235 g unt moale
- 200 g zahar
- 2 oua
- un plic zahar vaniliat
- 1/2 lingurita esenta de migdale
- 200 g faina
- 125 ml lapte de cocos
- un plic praf de copt
- un praf de sare
- 100 g fulgi de nuca de cocos
- 230 g crema de branza Philadelphia
- 250 g zahar pudra
Se preincalzeste cuptorul.
Se amesteca 200 g unt cu zaharul tos pana se albeste ( eu le-am amestecat in robotul de bucatarie, aproximativ 5 min. la viteza cea mai mare).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimaYCN1W_Vn2qKql9zEMCWH5ZeLxBIAcx1OoeI6IY7mpXgP2en2JNleOwxJvBCw1gcOGBylrnvNKfW1F7M8lKS2BdBjk19sdQYK-mIYLrBM1w1oaSmXrN29m_SfxHzhbFLPV2sM_MS3wnM/s320/Picture+132-0.jpg)
Se adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijoxHWOnvBeKzD8kdzBbx5sW-xIttkdX7MIlT5pzDSuIAfqJB19fiFl_B8bnzB3NGamR8PZWCpJwetF4W373LhPbARKBsDWg-5_rRVN2cXOs-ZAIYMsJ1ofSKqyK2Awz9kaPC-I_NqIxZH/s320/Picture+133-0.jpg)
In compozitie se adauga laptele de cocos, se amesteca 2 - 3 secunde.
Compozitia de oua se scoate din robotul de bucatarie si se transfera intr-un castron mai mare.
Separat se amesteca ingredientele solide: faina, praful de copt, sarea si fulgii de cocos.
Se adauga la compozitia de oua, amestecand usor cu o lingura.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgoit7dXo8g79A5G5FsJT7-Kz0-l4ABKCxa0lYrw7kUfZF62oOKMET9EJ6h7HOH_89wxayVWOsTRh6YGot4-TXcoVz29Il4EhAC45MO8XSiai0YjdjveGFwnlth9OQ-_KOAHBzzNyl6fgLS/s320/Picture+135-0.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgFl2M14PhvI66I_ehiWmR15upjQXBrLuDdnuLFwbp6vekqbG0wE4MWPUr-XKik2KT4LhaO5znN0J4yGEZxrVWQnNws90K7khhT4BLeROHwgZ5QMHDmFx7ndzhoqfQGrpcu-Cmb2MMKH4ff/s320/Picture+136-0.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhiWQCvHksFSTbjTcyQOlh-1IrFwcOS8YnIB9KhZga4vI7fvnmwVFdSwMURRv_Glhv6gx4ZzPCkunXl1viDoA2nizlU2RsDc-OqoVkBuV7h3ybRFi3X-p1B5TtelRKpzGOKlZewWFCwkiGA/s320/Picture+140-0.jpg)
Crema de branza se bate cu untul ramas, vanilia si extractul de migdale; se adauga treptat zaharul pudra, si se continua amestecarea pana ce devine cremos.
Se scot briosele din forme si fiecare se orneaza cu crema.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiew-g1fe0lwTGmHifSPxCT0omPVgca4a2JZUAQEwY28clPzv__SrZuRciy_-2d26WOdjKzpuzZ7okVMeo71z_1cympoZSIxfLlkL1QUyl9jlIvgoxCtYf8lJvYVo87Q0VOZMnqX37G__uH/s640/Picture+142-0.jpg)
Deasupra am presarat nuca de cocos atat naturala, cat si putin prajita, mai mult pentru efectul obtinut.
5 comentarii:
Vai ce bune trebuie sa fie...ador cocosul!
Super ..arata tare bine!
Daca vrei ai putea sa participi la o culegere cu retete cu cocos care organizez eu ; poti citi aici despre ce este vorba.
pa!
Pfoaaa...ce bune tre sa fie!
arata perfect pt mine!:D yummy
nicoleta mulţumesc de invitaţie. deja ţi-am făcut o vizită. este de apreciat iniţiativa ta.cu siguranţă am să mai revin.
un besitos e grazieeeeee dall'Italia!!!!!
Trimiteți un comentariu