![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiShnCRaFRDGUhcGvIkj7f__EdI-pcxs09h0YwY-1zCZ1Ykr3n6GBNGyHetMW24D7pv4u8ONnciD8H8AaUbHqXCAVx9gpAxLBuzYERnNn2PbF54pKyXODWDy_OGQ7NPC33FHLWwrlxX8OxI/s640/Picture+103%2B0.jpg)
De data aceasta am încercat o nouă reţetă de gnocchi preparate cu griş, găsită într-o revistă Secretele bucătăriei.
Ingrediente pentru gnocchi:
- 800g cartofi albi
- 2 gălbenuşuri
- 120 g griş
- 100 g făină
- sare
- nucşoară
Ingrediente pentru sosul de brânzeturi:
- 250 g caşcaval
- 150 g parmezan
-250 g branză Năsal sau Gouda
- 100 g brânză tip gorgonzola
- 50 g unt
- 50 ml ulei de măsline
- sare, piper
Incepem cu prepararea aluatului pentru gnocchi:
Se spală cartofii şi se fierb. Se scurg şi se lasă să se răcorească. Se curăţă şi se pasează.
Se adaugă galbenuşurile, grişul şi făina; se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Dacă aluatul rezultat se leagă de mână se mai poate adăuga făină. Cantitatea poate varia şi în funcţie de mărimea gălbenuşurilor.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-pFL2tfFUTW-hf_IU47FqFzaKZ98KHVntMpowx5ZnbV0EP4pIa3wFNUSrldAL_L5dgWd38bczlZ6Y58PrLAPVO6aMNu8NO2VSnSj3kiKfjlNEkahOpyABseUtaLa0DSnKcIDz6pubE4xu/s320/Picture+085%2B0.jpg)
Se frământă, apoi se dă aluatul la frigider 30 minute, după care se scoate şi se fac rulouri de aluat de grosimea unui deget; se presează cu o furculiţă şi se lasă să se odihnească 15 min, după care se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, unde se lasă la foc moale 15 - 20 minute (scuze, dar fiind presată de timp am uitat să fac poze pentru restul etapelor de pregătire a găluştelor).
Se scot cu lingura de spumă şi se lasă să se scurgă.
Uitasem să precizez că pentru această reţetă am folosit jumătate din cantitatea de aluat, restul lăsându-l la congelator, pentru a fi folosit la alt preparat.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZwVo4w6rn5j0XrGqewV5EHUjgxDO7r0zw6elmJnqFBUAWUX0s-Aw9JYNo7K2UuMRrXNI0HOkSsTlmPjZTBO_nqilgxGbQuL9obhc2Mw2aI2kyK2ki_f0qBysjRmf4xcVBSwYNQZCjW2R5/s320/Picture+086%2B0.jpg)
Pentru prepararea sosului se taie brânzeturile cubuleţe.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0u-Grs4MhpTzN0hwSk-nC2S2sJ8kuWVZNeTcpZVCVIc7jZd1hNNJ-7kqwUX5sRuVaLyvSkNXeOt6girljGl34K0H8yBrVrOxiGg6nXAbx6rE84Piw6WDK18S9a8lE9vvKN7W0xBu75-GE/s320/DSC04527+0.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQIHePPfPQauwzIZOuKOpsPJIxr8ARzkUgWaw8n34EpvVhyGoGURiZfw5iJ7voX3DqdVjs7HdfS3IrPsZsnvfxLv47TBOcTeYTMdBZmQawAwskk0esF5iAsPnHYeuSDuAH6sVn6sw0ZHHH/s320/DSC04530+0.jpg)
2 comentarii:
Nana, complimente pentru tot care arata exceptional de gustos! Mai vin pe aici curind! :)
Foarte buni.........imi plac.
Pe curand!
Trimiteți un comentariu