marți, 14 septembrie 2010

PRAJITURA CU AFINE

O prăjitură foarte simplu de preparat, numai bună lângă cafeaua sau ceaiul de dimineaţă.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 250 ml ulei
- 250 ml lapte
- 300 g făină
- 230 g zahăr
- coaja rasă de la o lămâie
- 1 plic praf de copt
- 300 g afine spălate şi curăţate de codiţe
- aprox. 50 g zahăr pudră
Se bat cu mixerul sau în robotul de bucătărie ouăle întregi cu zahărul până obţineţi o compoziţie cremoasă. Adăugaţi, pe rând, uleiul, laptele, coaja rasă de lămâie,
apoi făina amestecată cu praful de copt. Amestecaţi încet până se înglobează făina.
Turnaţi compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Deasupra se pun boabele de afine. Tava se dă la cuptor pentru 30 - 40 minute. Scoateţi prăjitura din cuptor şi lăsaţi -o la răcit apoi o pudraţi cu zahăr pudră.

2 comentarii:

maria mihalache spunea...

Frumoasa si gustoasa.
O seara placuta!

adriana gherman spunea...

Multumesc Maria. Weekend placut!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...