Soarele continuă să ne răsfeţe cu temperaturi de vară chiar şi în septembrie. Profit din plin de roadele grădinii, unde legumele se rumenesc sub razele soarelui şi vă delectez cu o reţetă de vară. Deşi pastele le prepar cu brânzeturi sau carne, am preparat o variantă mai light numai cu legume.
Ingrediente:
- 400 g dovlecei
- 1/2 ardei roşu
- 1/2 ardei verde
- 1 ceapă roşie
- 200 g ciuperci
- 3 căţei de usturoi
- 1 roşie
- 150 ml bulion
- 4 linguri ulei de măsline
- 250 g spaghete
- sare, piper
- busuioc, cimbru, chives
Se pun spaghetele la fiert în apă cu sare şi o lingură de ulei.
Se pregătesc legumele: dovlecelul se curăţă apoi se taie felii subţiri; ardeii se spală, se scot sâmburii şi cotoarele apoi se taie feliuţe; ceapa curăţată se taie inele; ciupercile se spală şi se feliază.
În uleiul pus la încins se călesc dovleceii, ciupercile, ardeii şi ceapa.
Peste legumele călite şi înmuiate se pune usturoiul mărunţit, roşia decojită şi tăiată cubuleţe, bulion, sare, piper, busuioc şi cimbru şi se lasă la înăbuşit sub capac 10 minute.
Spaghetele scurse se amestecă uşor cu legumele, se pun pe farfurie şi se ornează cu cimbru proaspăt şi chives.
Poftă bună!
2 comentarii:
arata bine bine!
o minunatie...ador dovleceii!
Trimiteți un comentariu