Martie şi aprilie sunt lunile în care leurda se găseşte din plin în pieţe aşa că trebuie să profităm de această plantă binefăcătoare organismului nostru, aceasta fiind un bun detoxifiant şi are un conţinut bogat de vitamine şi minerale. Poate fi folosită în diferite mâncăruri, salate sau sosuri (o să vedeţi într-o postare ulterioară).
Ingrediente:
- 100 g cuscus
- 1 fir ceapă verde
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei iute (eventual curăţat de seminţe)
- 1/2 legătură leurdă (50 g)
- 1/2 linguriţă pătrunjel verde uscat
- 1/2 linguriţă coriandru uscat
- 2 linguri ulei de măsline
- sare de mare
Uleiul de măsline se pune într-o cratiţă la încins. Se adaugă ceapa verde tăiată inele, usturoiul şi ardeiul iute tocat.
Se adaugă cuscus, se amestecă de câteva ori apoi se adaugă 150 ml apă clocotită. Se aduce la punctul de fierbere, se ia vasul de pe foc, se acoperă cu o farfurie sau un capac din sticlă care se potriveşte perfect şi se lasă cuscus-ul să se umfle.
După 15 - 20 minute, cu ajutorul unei furculiţe, se amestecă uşor pentru a se afâna şi se adaugă frunzele de leurdă tocate.
Poftă bună!
3 comentarii:
Buna mancarica, si usor de facut. Poate o fac si eu zilele ce urmeaza, ca se anunta grele si cu timp putin la dispozitie :D Pupici
Numai bine. mâncam mai putin dar recuprăm de paşte. pup
o reteta picanta cum imi place mie: usturoi, leurda, ardei iute.....
Trimiteți un comentariu