Bine v-am regăsit dragi prieteni! După o lungă vacanţă (mie mi s-a părut aşa de scurtă), revin cu forţe noi dar şi cu poftă de a încerca noi şi delicioase reţete. Materie primă necesară este din plin. Pieţele abundă de fructe şi legume, această perioadă fiind cea mai bogată din an.
Vinetele sunt legumele cele mai iubite la noi acasă. Le prepar de cele mai multe ori în salată, prăjite la grătar, umplute cu diverse alte legume şi carne sau pane.
Vinetele pane sunt foarte uşor de preparat, sunt gustoase dar şi săţioase.
Vinetele sunt legumele cele mai iubite la noi acasă. Le prepar de cele mai multe ori în salată, prăjite la grătar, umplute cu diverse alte legume şi carne sau pane.
Vinetele pane sunt foarte uşor de preparat, sunt gustoase dar şi săţioase.
Ingrediente pentru 2 persoane:
- 1 vânătă mare
- 2 ouă
- 2 linguri de lapte
- 100 g făină
- 200 g pesmet
- sare
-ulei de palmier
Vânăta se spală, se taie codiţa apoi se feliază în felii cu o grosime de aproximativ 1 cm. Se presară sare pe fiecare felie apoi se lasă 30 - 35 minute la scurs.
Fiecare felie se tamponează cu un şervet de hârtie apoi se trece prin făină.
Ouăle se bat cu un praf de sare apoi se adaugă laptele.
Se scutură puţin surplusul de făină de pe fiecare felie de vânătă, se trece prin ouăle bătute şi la sfârşit prin pesmet. Astfel pregătite, feliile de vinete se prăjesc în uleiul de palmier încins până se rumenesc pe fiecare parte.
Vinetele rumenite se scot pe hârtie absorbantă pentru a înlătura surplusul de ulei apoi se aranjează pe un platou.
Astfel preparate vinetele sunt foarte bune alături de o salată de roşii cu chives.
2 comentarii:
Siempre tengo en recuerdo comer berenjenas apanadas muy ricas me encantan,saludos y abrazos.
Gracias, y un abrazo.
Trimiteți un comentariu