Vă spuneam că mai vin cu noutăţi. Desertul pe care vi-l propun nu este chiar o noutate, dar văzându-l în Italia mi-am adus aminte că şi în copilărie se găseau pe la noi, prin cofetării, astfel de rulouri umplute cu cremă sau frişcă. În Italia cannoncini erau umplute cu frişcă.
Rulourile mele sunt de fapt nişte conuri umplute cu cremă. Conurile metalice folosite la acest desert le-am adus de la mama, care le are de foarte mulţi ani, dar rulouri metalice am văzut nu demult şi pe Decorix. de unde le puteţi achiziţiona şi voi. Iată de ce aveţi nevoie:
- 500 g aluat de patiserie
- unt
- 1 gălbenuş +1 lingură de lapte
- zahăr pudră
- forme conice pentru rulouri
Pentru crema de vanilie:
- 500 ml lapte
- 45 g amidon alimentar + 4 lg lapte
- 3 gălbenuşuri
120 g zahăr
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 200 ml frişcă
Se scoate foietajul din congelator şi se lasă să se decongeleze la temperatura camerei.
În acest timp am preparat crema de vanilie: într-o oală am pus la fiert, pe foc mic, laptele şi zahărul.
Într-un bol am frecat gălbenuşurile cu amidon şi lapte.
Când laptele începe să dea în fiert se toarnă amestecul de gălbenuşuri în fir subţire, amestecând continu cu un tel. După câteva secunde crema se va îngroşa ca o maioneză. Se ia crema de pe foc, se adaugă esenţa de vanilie, se amestecă apoi se acoperă cu o folie alimentară şi se pune la rece.
Foietajul se întinde pe blatul de lucru şi pe lăţimea lui se taie fâşii de 1,5 - 2 cm lăţime.
Formele speciale se ung bine cu unt. Pe fiecare con se înfăşoară câte o fâşie de aluat pornind de la vârf spre bază având grijă ca straturile să se suprapună puţin.
Gălbenuşul se freacă cu o lingură de lapte şi cu acesta se ung rulourile apoi se pun într-o tavă şi se dau la cuptor pentru 20 de minute la o temperatură de 200 grade C sau până se rumenesc frumos.
Când rulourile sunt coapte se scot din cuptor şi, calde încă, se scot de pe forme şi se lasă să se răcească.
Se bate frişca şi se amestecă uşor cu crema de vanilie. Rulourile se umplu cu cremă şi se pudrează cu zahăr pudră.
Sunt delicioase!
Poftă bună.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu