Gnocchi - găluştele de cartofi în stil italian vă sunt cu siguranţă cunoscute. Am mai preparat gnocchi şi am postat câteva reţete şi pe paginile acestui blog. De data aceasta le-am "îmbrăcat" într-un sos cu leurdă aromat, dens şi delicios.
Ingrediente :
- 800 g cartofi albi
- 2 gălbenuşuri
- 120 g griş
- 100 g făină
- sare
- nucşoară
- 200 g bacon
- 250 g smântână de 24% grăsime
- 200 g mozzarella proaspătă
- 2 linguri parmezan răzuit
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 legătură mare de leurdă
Modul de preparare pentru gnocchi îl găsiţi aici.
Leurda se spală şi se tamponează uşor cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta apa de pe frunze. Se îndepărtează codiţele apoi frunzele se pun în vasul blenderului împreună cu o lingură de parmezan răzuit şi 1 lingură ulei de măsline. Se toacă rezultând un fel de pesto dar fără seminţe de pin. Se lasă deoparte.
Se taie feliuţe baconul apoi se prăjeşte în uleiul de măsline rămas. Se adaugă leurda,
smîntâna şi mozzarella ruptă fâşii. Se potriveşte de sare .
Gnocchi fierţi se amestecă cu sosul de leurdă
În farfurie, la servire, peste gnocchi se presară parmezan răzuit.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu