marți, 6 mai 2014

QUICHE CU CEAPA CARAMELIZATA SI GORGONZOLAIn zilele noastre, aproape toţi, căutăm mâncărurile simple şi, dacă se poate, să se gătesască cât se poate de rapid. Această tartă vine în ajutorul acelora care nu au timp de stat prea mult în bucătărie pentru pregătirea unei cine.  Ingrediente:
- 300 g ceapă roşie
- 300 g piept de pui
- 200 g brânză gorgonzola
- 250 g smântână
- 50 ml lapte
- 75 g boabe de porumb dulce din conservă
- 3 ouă
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură ulei de măsline
- 1/2 lingură cimbru tocat
- sare şi piper
- nucşoară
- 1 foaie foietaj proaspăt (foarte bun cel de la Lidl)

Pieptul de pui se spală, se şterge cu un şervet uscat şi se taie cubuleţe. Se prăjeşte într-o tigaie antiaderentă. Când este prăjit uşor pe toate părţile se scoate şi se pune deoparte într-o farfurie.
Ceapa se curăţă  apoi se taie juliene. Se prăjeşte la foc mic în ulei de măsline. Se lasă până devine translucidă apoi se adaugă zahărul. La foc mic se găteşte aproximativ 20 de minute, amestecând destul de des, ceapa caramelizându-se. Se potriveşte de sare şi piper. 
Ouăle se bat cu un praf de sare, se adaugă smântâna, boabele de porumb, cimbrul şi laptele.
Foaia de aluat se întinde în tava pentru tarte, se distribuie uniform pieptul de pui, 3/4 din ceapa caramelizată şi brânza gorgonzola. Se adaugă amestecul de ouă şi deasupra se pune restul de ceapă. Tava se pune în cuptorul încălzit la 200 de grade C, unde se coace timp de 30 - 40 de minute.


Este foarte bună fierbinte dar poate fi servită şi rece, a doua zi, dacă mai rămâne .


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...