Cu siguranţă aţi gătit ciuperci umplute. Mai ales în zilele de vară, la grătar, pot fi o alternativă la veşnicii mititei sau grătare din carne. Dar ciupercile se pot găti şi la cuptor, umplute cu brânză sau şuncă. Eu am ales o variantă mai uşoară, reţeta încadrându-se perfect între aperitivele sau antreurile calde.
Ingrediente 4 porţii:
- 8 ciuperci champignon mari, spălate şi curăţate de codiţe
- 50 g bacon, tăiat cubuleţe
- 1 ceapă mică, tocată
- 100 g boabe de porumb dulce (din conservă)
- 100 g brânză tip Gouda, tăiată cubuleţe
- 4 linguri pesmet
- 1/2 ardei iute mic, tocat
- 5 linguri ulei de măsline
- 2 linguri pătrunjel verde, tocat
- sare, piper
3 linguri de ulei se încing într-o tigaie încăpătoare, se adaugă ceapa, se căleşte 1 - 2 minute la foc mic, apoi se adaugă bacon-ul.
După 3 minute se adaugă ardeiul iute, se căleşte câteva secunde, se pun boabele de porumb, pesmetul, pătrunjelul verde, sare şi piper după gust. Se omogenizează la foc potrivit cca. 1 minut
Se ia tigaia de pe foc şi se adaugă cubuleţele de brânză. Cu o lingură se umplu ciupercile, se aşează într-un vas sau o farfurie ceramică termorezistentă şi se stropesc cu ulei de măsline.
Vasul se pune în cuptorul preâncălzit la 180 de grade C.
După 20 - 25 de minute ciupercile sunt coapte şi, servite fierbinţi, sunt un aperitiv foarte gustos.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu