Sosul Tartar se foloseşte, de obicei, la friptura de vită (eu l-am folosit chiar la friptura de porc) dar este foarte bun şi la fructele de mare pane, mai ales calamari.
Ingrediente:
- 300 g inele calamari
- 1 ou
- 1 lingură făină
- lapte
- 50 - 60 g pesmet
- sare, piper
Ingrediente Sos Tartar:
- 1 ou
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- sucul de la 1/2 lămâie
- 2 linguri capere
- 1/2 ceapă roşie
- 2 castraveciori în oţet
- 2 linguriţe Muştar franţuzesc
- câteva fire de pătrunjel verde
- sare, piper
Înainte cu o zi se pregătesc inelele de calamar: acestea se spală apoi se pun într-un castron cu lapte.
Se lasă la frigider 5 - 6 ore sau până a doua zi.
Pentru Sosul Tartar se prepară o maioneză din ou, ulei de floarea soarelui şi zeama de lămâie. Se adaugă caperele, castraveciorii şi ceapa roşie tocate fin. La sfîrşit se pun muştarul boabe, pătrunjelul tocat şi se potriveşte de sare şi piper.
Într-o farfurie puţin adâncă se bate oul, se adaugă făina şi lapte cât să rezulte o compoziţie groasă ca o smântână. Se condimentează cu piper. Inelele de calamar se scot din lapte, se dau prin compoziţia de ou, prin pesmet apoi se pun la prăjit în ulei încins. Se prăjesc la foc mediu spre mare, pe fiecare parte pînă capătă o culoare aurie. După prăjire se scot pe hârtie absorbantă şi se pudrează cu puţină sare.
Calamarii se stropesc cu zeamă de lămâie şi se servesc calzi sau reci alături de sosul Tartar.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu