joi, 24 martie 2016

BRIOSE CU DOVLECEI


Deşi fotografiile brioşelor lasă de dorit, ceea ce nu-mi place de loc (fiind destul de târziu am făcut pozele pe fugă  ),  am stat pe gânduri să public sau nu această reţetă. Gustul brioşelor, în cele din urmă, a triumfat şi am hotărât să public reţeta.  
Ştim că dovlecelul este o legumă cam fără gust, dar introducerea leurdei în reţetă îl pune în valoare.
Cum leurda se găseşte din abundenţă pe tarabele din piaţă, nu ezitaţi şi preparaţi cât mai multe reţete cu această plantă atât de apreciată în bucătăria românească dar şi benefică pentru sănătatea noastră.



Ingrediente:
- 2 dovlecei (cca 400 g ), daţi pe răzătoarea cu găuri mari
- 100 g bacon, tăiat feliuţe
- 1 ceapă, tocată mărunt
- 3 ouă
- 130 g brânză Mozzarella uscată, rasă
- 70 g smântână
- 60 g făină
- 1 legătură leurdă, tocată 
- 2 linguri ulei de măsline
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- sare
- piper

Într-o tigaie mare se prăjeşte baconul. Când este prăjit pe jumătate, se adaugă uleiul de măsline şi ceapa şi se gătesc împreună 3 - 4 minute (până devine ceapa translucidă). Se adaugă dovlecelul continuând gătirea la foc moderat, până se evaporă apa lăsată de dovlecei. Se ia tigaia de pe foc, se adaugă leurda şi se lasă la răcit.


Se bat ouăle într-un castron, se adaugă smântână, sare şi piper după gust şi brânza rasă. Amestecul se încorporează în dovleceii răciţi, se  adaugă făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu. Se amestecă uşor şi cu ajutorul unei linguri se împarte aluatul în tava pentru brioşe, unsă cu unt şi tapetată cu făină. 


Tava se pune în cuptorul preâncălzit, la 200 g C. unde se lasă cca 30 de minute. 


Brioşele se scot din tavă cât sunt calde. 



Poftă bună!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...