Ingrediente:
- 2 mere mari
- 1 rodie
- 1 ţelină ( cca 400 g)
- 100 g nucă
- 200 g boabe de porumb (din conservă)
- 4 linguri maioneză
- 2 linguri suc de mere
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 linguriţă miere
- 100 g smântâmă dulce
- 100 g iaurt
- sare şi piper
Se amestecă maioneza, iaurtul, sucul de mere şi mierea.
Ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie bastonaşe subţiri. Imediat se stropeşte cu suc de lămâie.
Se spală merele, li se îndepărtează cotorul cu seminţe apoi se taie şi acestea în bastonaşe. Se amestecă imediat cu ţelina şi sosul de maioneză.
Se prăjesc nucile cca. 2 - 3 minute într-o tigaie sau se pot coace în cuptor, apoi se taie sau se zdrobesc grosier.
Se curăţă rodia de coajă şi i se scot seminţele.
După cca o oră se amestecă ţelina şi merele cu sosul de maioneză, seminţele de rodie şi boabele de porumb. Se potriveşte salata de sare şi piper, se aranjează pe un platou şi deasupra se pun nuci coapte şi seminţe de rodie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu