Ingrediente:
- 100 g crema de branza Focsani
- 150 g parmezan pentru compozitie
- 400 g carne de vita tocata
- 300 g carnati putin afumati
- 500 g spanac
- 2 oua
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 250 ml suc de rosii
- 1 lingurita busuioc
- 1 lingurita oregano
- 1/2 lingurita piper
- sare
- 15 foi pentru lasagna (depinde de care folositi, au marimi diferite)
Morcovul se curata si se rade pe razatoarea mica iar ceapa si usturoiul curatate se taie marunt. Se pun in tigaie in ulei la calit.
Intre timp am preparat combinatia de branzeturi ( branza Moeciu se da pe razatoarea cu gauri mici, crema Focsani se zdrobeste cu furculita si parmezanul gata zazuit), amestecand cele trei feluri de branza cu ouale si sare dupa gust .
Pentru compozitie am folosit 100 g parmezan.
Amestecati bine compozitia de branzeturi apoi adaugati spanacul tocat. Eu am folosit spanac congelat pe care l-am lasat la scurs de seara pana dimineata...(se poate si mai putin).
Intr-o oala mare umpluta pe jumatate cu apa sarata am fiert aproximativ cate 7 minute fiecare foaie pentru lasagna. Intr-o tava am pus putin din amestecul de carne, am acoperit cu foi de lasagna puse una langa alta, am pus amestec din carne, apoi amestec de branzeturi si spanac.
Am continuat cu straturile de foi lasagna, carne, branzeturi pana ce s-au terminat toate.
Mi-au iesit 5 straturi. Peste ultima foaie am pus parmezanul ramas .
Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am dat tava la cuptor pentru 40 de minute.
4 comentarii:
Hi Nana,
foarte feine Combination. Pe mine m-a convins total.
Si super aspectoasä. Compliment
salutäri Jacob
Buna Jacob,
multumesc, orice compliment venit din partea ta ma onoreaza.
Salutari si tie!
Foarte frumos, felicitari, de unde ai invatat sa faci Lasagna? :)
Mersi!
Nu este greu de preparat lasagna, foile se gasesc de cumparat, iar umplutura o poti face cu ce vrei. Mai sunt si atatea situri de pe care te poti inspira.
Pentru aceasata varianta de lasagna, asa cum am precizat in introducere, m-am inspirat de pe un blog culinar, dar din pacate nu am notat la vremea respectiva numele acestuia.
Trimiteți un comentariu