sâmbătă, 21 noiembrie 2009

TORT "PADUREA NEAGRA"


In sfarsit a venit si randul pregatirii acestui tort.
Ocazia s-a ivit o data cu ziua de nastere a nepoatei mele, Daria, fiica surorii mele. Am vrut sa-i fac o surpriza, si cred ca am reusit. La multi ani Daria!
Ingrediente pentru blat:
- 5 oua
- 150 g zahar
- 50 g faina
- 30 g cacao
- 1o g praf de copt
Ingrediente pentru crema si ornare:
- 1 borcan compot de visine ( 750 g)
- 3 lingurite amidon
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic intaritor de frisca
- 500 ml frisca
- 150 g ciocolata
Se pun la scurs visinele, sucul din compot se colecteaza intr-un vas.
Cu grija, pentru a nu se zdrobi sau rupe visinele se scot samburii.
Se incinge cuptorul.
Se separa ouale: albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intaresc; se adauga galbenusurile pe rand, iar la sfarsit faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.
Compozitia se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si tapatata cu faina. Se coace 20 minute, dupa care se scoate din cuptor, se indeparteaza inelul lateral si se lasa blatul la racit .
Cand blatul este rece se taie in doua; primul blat se pune pe un platou si se insiropeaza cu 2 - 3 linguri de zeama de compot. Deasupra se repartizeaza visinele. Se pastreaza cateva visine pentru ornat.
Se dizolva amidonul cu 3 linguri zeama de compot ,
restul de zeama se pune intr-un vas impreuna cu zaharul vanilat si se da un clocot. Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Dupa racire se repartizeaza peste visine.
Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat, se adauga intaritorul si se mai bate putin. Se pun deoparte 4 linguri de frisca. Se repartizeaza mai putin de jumatate din frisca ramasa peste blatul cu visine, se pune al doilea blat si se acopera tortul cu frisca deasupra si pe margini.
100 g de ciocolata se zdrobeste si se repartizeaza pe peretii laterali si in mijloc, iar 50 g o radem deasupra tortului.
Cu frisca ramasa facem rozete de frisca si in varful fiecareia punem cate o visina.

13 comentarii:

Ala Oancea spunea...

Minunat ! Imi place foarte mult si cum l-ai decorat ;) Am primit de la mama compot de visine, asa ca-l trec pe "to do list" :)

bucatariadenysei spunea...

foarte bine arata
la multi ani nepoatei tale!

adriana gherman spunea...

Ala spor la treaba! O saptamana buna.

adriana gherman spunea...

Multumesc de urari Michelle!O saptamana buna .

CamiWitt spunea...

Adi draga, foarte frumos ti-a iesit. Felicitari. O saptamina minunata iti doresc. Cami

adriana gherman spunea...

La fel si tie Cami!

Alexandrina spunea...

Felicitari, arata superb!
La multi ani nepoatei!

Miha spunea...

La multi ani nepoatei tale! Foarte frumos tortul!

adriana gherman spunea...

Alexandrina, Miha va multumesc de urari !

VertAnge spunea...

Arata extraordinar..si ma face sa ma gandesc cu atata drag la padurile din jurul Vienei...

Unknown spunea...

Foarte frumos tortul!
La multi ani Dariei!!!
De mult am vrut sa incerc acest tort pentru ca dupa parerea mea a devenit cam faimos:)!
Pupici, Nana!

adriana gherman spunea...

Da, la padurile din jurul Vienei, dar mai ales la cele din Germania, de unde izvoraste Dunarea noastra cea albastra. Multumesc VertAnge.

adriana gherman spunea...

Multumesc de urari Iulia, trebuie sa incerci tortul daca esti fan frisca. Te pup si eu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...