luni, 29 octombrie 2012

PAPRICAS CU LEGUME


După o scurtă inspecţie prin frigider şi cămară  dar şi după  un week-end în care vremea de afară te îmbia să   leneveşti la căldurică sau mai bine să bucătăreşti (o să vedeţi despre ce-i vorba în următoarea postare), azi fiind luni, am constatat că bate vântul nu numai afară ci şi printre proviziile alimentare. Un morcov,  o rădăcină de pătrunjel, câteva ciupercuţe rămase de la un alt preparat, un ardei roşu unul verde,  era cam tot ce am găsit pentru a prepara ceva pentru cină, repejor , fără carne, fără cuptor că mă apuca ora 8 seara până terminam.  Aşa am ajuns la acest papricaş cu legume . 
Iată ce am folosit pentru prepararea lui:

- 1 morcov 
- 1 pătrunjel
- 250 g ciuperci
- 1/2 ardei roşu
- 1/2 ardei verde
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 2  linguri ulei de măsline
- 1 cub Knorr cu legume
- 100 ml lapte
- 100 g smântână
- 1 lingură făină
- sare, piper, 
- pătrunjel verde tocat

şi cam atât. S-au adunat destul de multe ingrediente nu?
Se spală şi se curăţă legumele. Morcovul şi rădăcina de pătrunjel se taie cubuleţe. Ciupercile se feliază.
Ceapa şi ardeiul tocat se călesc într-o cratiţă cu ulei. Se lasă 2 - 3 minute, se pune usturoiul mărunţit, se amestecă de câteva ori apoi se adaugă restul legumelor. Se pune apă fierbinte cât să le acopere, sare, piper, se pune capacul vasului şi se fierb la foc mic circa 25 - 30 minute, 


 până se înmoaie legumele şi scade apa. Peste legumele fierte se pune  făina, se amestecă,  se toarnă laptele câte puţin să nu formeze cocoloaşe şi două căni cu apă fierbinte. 


Se lasă să fiarbă câteva clocote, ca să se lege sosul, apoi se ia cratiţa de pe foc şi se adaugă smântâna şi pătrunjelul verde tocat. 


A fost tare bun papricaşul meu alături de mămăliguţă. 

2 comentarii:

Unknown spunea...

Ce bine arata, si mi-e o pofta!!! Te pup!

adriana gherman spunea...

Te pup si eu Paula!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...