miercuri, 21 noiembrie 2012

CONOPIDA CU MAIONEZA



Vă place salata de  vinete cu maioneză? Sunt convinsă că majoritatea o să spuneţi da. Atunci trebuie să vă placă şi conopida cu maioneză, deşi nu este o salată atât de populară ca cea de vinete.  
Ingrediente pentru salată:
- o conopidă de 1 kg (aproximativ)
- 3 linguri maioneză
- 2 linguri smântână
- 3 căţei de usturoi
- sare, piper alb




Mai întâi pregătim conopida: se spală, se rupe sau se taie în bucheţele potrivite şi se pun la fiert în foarte puţină apă clocotită, numai cât să le cuprindă. Se fierb apoi se strecoară şi  se lasă să se răcească.



Maioneza se amestecă cu smântâna, usturoiul tocat, sare şi piper alb. 
Conopida rece se pune într-un castron înalt şi cu ajutorul blenderului se toacă .  Eu o prefer mai fină, dar să se simtă textura acesteia . Se amestecă cu maioneza, se potriveşte de sare şi se aranjează pe platouri sau în castronele şi se ornează cu măsline, pătrunjel verde. 



Tare bună a fost unsă pe felii de pâine cu seminţe (proaspăt scoasă din cuptor) . Vara este şi mai bună lângă o roşie proaspătă de grădină. 

6 comentarii:

Any spunea...

De mult timp tot zic ca vreau s-o fac, dar acum chiar ca nu mai am nici o scuza. Arata minunat!

Olguta spunea...

De curand am descoperit-o si eu si o ador. Mi-ai dat o idee buna pentru maine :)

Unknown spunea...

Daa, mie imi place tare mult!! Cam asa o fac si eu, e delicioasa!Pup

adriana gherman spunea...

Mersi Any, spor la treabă.

adriana gherman spunea...

Mereu o fac şi eu Olguţa . Noroc că avem conopidă tot anul în supermarketuri.

adriana gherman spunea...

Pup şi eu Paula.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...