Acest chec poate să vă inspire în realizarea unui aperitiv sau a unei gustari între mese pentru weekend-ul ce tocmai se arată. Tot ce pot să vă spun despre acesta este că se face extrem de uşor, este săţios şi spornic. Reţeta am văzut-o pe blogul lui Miki şi Sara dar am adaptat-o după ingredientele ce le aveam eu prin frigider.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 220 g făină
- 100 g şuncă Praga
- 100 g pastramă afumată
- 1/2 ardei roşu
- 200 g brânză tip Fetta
- 125 g lapte
125 g ulei
- 3 linguri parmezan ras
- 20 g măsline negre
- un plic praf de copt
- sare, piper
Se taie cubuleţe şunca, pastrama, brânza Feta şi ardeiul roşu. Măslinele se taie inele, dacă nu le-aţi luat gata tăiate.
Intr-un castron, cu ajutorul mixerului, la viteză maximă, se bat ouăle cu sare până îşi măresc volumul. Mixerul se pune pe viteza minimă adaugând uleiul în fir subţire.
Se încorporează în ouă jumătate din făina amestecată cu praful de copt, amestecând uşor cu ajutorul unei linguri din lemn. Se adaugă laptele apoi restul de făină.
La final se adaugă restul ingredientelor tăiate.
Compoziţia se pune într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt iar deasupra se presară o lingură de parmezan.
Se dă tava la cuptor pentru 40 - 50 minute la foc mediu.
Checul rece se taie felii şi se serveşte dimineaţa, la micul dejun sau, câte o feliuţă mică, între mese, dacă vi se face foame.
Mersi Miki&Sara.
2 comentarii:
de mult tot ma tin sa mai fac si eu...poate in acest weekend!
arata super,cu siguranta este foarte bun!!!
Trimiteți un comentariu