Aripioarele picante sunt pe placul multora dintre noi, deşi nutriţioniştii le interzic cu desăvârşire.
Unul dintre motivele invocate de aceştia este prăjirea aripioarelor în baie de ulei. Poate aţi observat că eu evit prăjirea în ulei a preparatelor din carne sau legume, preferând coacerea lor în cuptor. Rezultatul este nu numai un preparat sănătos dar în acelaşi timp şi foarte delicios. La fel am procedat şi cu aceste aripioare.
Ingrediente pentru 2 porţii:
- 6 - 8 bucăţi aripioare de pui
- 200 ml iaurt grecesc
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură fulgi de chili
- 1/2 linguriţă piper
- 1/2 linguriţă sare
- 2 linguri făină
- 6 linguri pesmet
- 3 linguri seminţe de susan
Intr-un castron încăpător se amestecă iaurtul, uleiul de măsline, chili, piper şi sare.
Aripioarele spălate, curăţate apoi şterse se pun în amestecul de iaurt. Se dau la frigider 30 de minute.
Se scot aripioarele din iaurt şi se dau prin amestecul de făină, pesmet şi susan.
Aripioarele astfel pregătite se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor 30 - 40 minute, la 180 grade C, până se rumenesc . Sunt foarte bune cu un sos de usturoi cu iaurt grecesc şi chili.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu