O prăjitură numai bună pentru a fi servită la cafeaua de dimineaţă (nu m-am supărat când am mâncat o felie şi la cafeaua de la ora 12.00 sau la cea de la 16.00).
O prăjitură nu prea dulce (aşa spun eu, după alţii destul de dulce), dar pe placul multora dintre noi, cu o crustă crocantă din zahăr brun şi nucă coaptă.
Ingrediente crustă:
- 200 g zahăr brun
- 60 g nucă tocată
- 125 g făină
- 115 g unt
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 linguriţă cafea măcinată
- 1 linguriţă cafea instant - ness
Ingrediente blat:
- 250 g făină
- 150 g zahăr brun
- 100 g zahăr tos
- 225 g unt
- 2 ouă
- 1 gălbenuş de ou
- 75 ml lapte
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 - 1/2 linguriţă vanilie
- un praf de sare
Pentru crustă se amestecă zahărul brun cu nuca tocată, scorţişoara, cafeaua măcinată şi cafeaua ness.
Într-un alt vas, cu ajutorul unei furculiţe se amestecă făina cu untul rece tăiat cubuleţe, amestecul devenind fărâmicios. Se adaugă amestecul de zahăr şi cu ajutorul unei linguri din lemn se combină toate ingredientele.
Pentru blat se freacă spumă untul cu zahărul brun şi zahărul tos. Se adaugă pe rând ouăle şi gălbenuşul apoi laptele şi zahărul vanilat. Făina se amestecă cu praful de copt şi sarea. Se adaugă la crema de unt.
Amestecul se pune într-o tavă de 30/20 cm tapetată cu hârtie de copt (la mine nu a fost cazul având o tavă antiaderentă).
Peste aluat se repartizează amestecul pentru crustă.
Tava se pune în cuptorul preâncălzit la o temperatură de 180 grade C, unde se coace 40 minute.
Prăjitura rece se porţionează şi se pudrează cu zahăr.
Reţeta am găsit-o aici şi cu mici modificări a ieşit ce vedeţi.
Poftă bună!
Un comentariu:
Crusta aia m-a dat gata!! Arata tarte bine ;)
Trimiteți un comentariu