Deunăzi am găsit la Lidl smochine crude. Ce bucurie! Am cumpărat câteva bucăţi cu gândul de a ajunge cât mai repede acasă pentru a mă delecta cu aceste fructe minunate, dar şi pentru a prepara tartele ochite de mine aici.
După cum se ştie, smochinele pe lângă gustul lor dulceag şi plăcut, conţin potasiu, calciu, vitaminele A, B, C dar şi minerale. Smochinele sunt bogate în fibre, fapt pentru care se folosesc şi în curele de slăbire.
Ingrediente pentru aluat:
- 250 g făină
- 125 g unt rece tăiat cubuleţe
- 100 g zahăr fin
- 1 ou
- un vârf de cuţit de sare
- 1 linguriţă praf de copt
- coaja rasă de la o lămâie
Ingrediente pentru dulceaţă de smochine:
- 4 smochine
- o lingură de zahăr
- 20 unt
- câteva picături de coniac
Ingrediente pentru topping:
- 250 g ricotta
- 100 g zahăr fin
- 1 gălbenuş de ou
Pentru prepararea blatului punem toate ingredientele în vasul robotului de bucătărie la care se ataşează cuţitul. În 2 - 3 minute amestecul este gata pentru a fi pus într-o folie alimentară şi dat la frigider pentru o oră.
Smochinele se spală, se şterg, se îndepărtează codiţele apoi se taie felii. Se pun într-o crăticioară, se adaugă puţin coniac şi se pun la fiert 1 - 2 minute. Se adaugă zahărul, se mai fierbe până se topeşte acesta apoi se adaugă untul. Vasul se pune la rece. După răcire, cu ajutorul blenderului, mixăm smochinele pentru a obţine dulceaţa. Eu am preferat să prepar dulceaţa puţin mai groasă, dar dacă o vreţi mai subţire adăugaţi la începutul preparării 50 ml apă.
Pe o planşetă întindem aluatul la o grosime de 1/2 cm. şi tăiem cercuri puţin mai mari decât formele de tarte. Aluatul este suficient pentru 6 tarte. Se întinde aluat în fiecare formă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Surplusul de pe margini se taie cu un cuţit.
În fiecare formă se adaugă câte 2 linguri dulceaţă de smochine şi câte 2 - 3 linguri cremă de ricotta obţinută prin frecarea brânzei ricotta cu zahăr şi gălbenuş de ou.
Formele cu tarte se pun în cuptorul încălzit la 180 grade C şi se coc aproximativ 20 minute.
Se scot din cuptor şi după răcire se pudrează cu zahăr pudră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu