Încă mai sunt vinete în pieţe! Profitaţi şi preparaţi acest deliciu al bucătăriei italiene. Vinetele crocante la exterior, puţin moi la interior sunt o delicioasă gustare sau cină.
Ingrediente:
- 1 vânătă mare
- 2 ouă
- 5 linguri parmezan ras
- 5 linguri făină
- 1 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă piper alb
- 2 - 3 linguri pesmet
- 1/2 legătură pătrunjel verde
- ulei de palmier pentru prăjit
Vânăta se spală, se şterge cu un prosop, se taie la capete apoi se taie în felii de aproximativ 5 - 7 mm.
Fiecare felie se presară cu sare pe ambele părţi apoi se lasă 1 oră pentru a se scurge zeama amară din ele.
Într-un castron se amestecă făina şi piperul alb. Într-o farfurie se bat ouăle cu un praf de sare. În alt vas se amestecă pătrunjel verde tocat, pesmet şi parmezan.
Fiecare felie se trece prin făină, se scutură surplusul, se trece prin ou bătut şi la sfârşit prin amestecul de parmezan, apăsând uşor pentru ca vânăta să se acopere bine.
Fiecare felie se pune în uleiul încins şi se prăjeşte 3 - 5 minute pe fiecare parte.
Feliile rumenite se scot şi se pun pe şerveţele absorbante de hârtie.
Vinetele cu parmezan sunt foarte bune fierbinţi, alături de o salată de roşii cu ulei de măsline şi mozzarella, dar pot fi consumate şi reci a doua zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu