Îmi plac produsele celor de la "Păstăi de vanilie". În urmă cu ceva timp am primit de la aceştia, pe lângă alte produse comandate, şi un pachet de Ierburi de Provence şi unul de Mix din 4 feluri de piper.
Acum s-a ivit şi ocazia de a le folosi.
Ingrediente pentru 3 persoane:
- 6 pulpe inferioare de pui
- 8 cartofi
- 2 fire de ceapă verde
- 20 căţei de usturoi
- 1 lingură Ierburi de Provence (busuioc, rozmarin, pătrunjel, lavandă, savory)
- 1 linguriţă mix din 4 feluri de piper (piper negru, piper roz, piper alb, piper verde)
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de măsline
- unt
Pulpele de pui se spală şi se tamponează cu prosoape de hârtie. Se freacă cu puţină sare şi piper alb apoi se ung cu unt moale. Pulpele de pui astfel pregătite se pun într-un vas în ulei , la rumenit; se prăjesc până ce carnea se albeşte pe toate părţile. Se adaugă ceapa verde tocată şi căţeii de usturoi necurăţaţi şi se călesc 1 minut.
Cartofii se decojesc, se spală, se scurg de apă apoi se pun în vasul cu pulpele de pui. Se condimentează cu ierburile aromate şi mixul din boabe de piper, se amestecă apoi se dau la cuptor.
Vasul se pune pe treapta din mijloc a cuptorului la o temperatură de 180 grade Celsius.
După 35 - 40 de minute pulpele de pui şi cartofii ar trebui să fie gata.
O adevărată încântare pentru papilele gustative, oferită atât de Ierburile de Provence cât şi de mixul de piper, care oferă preparatului o aromă desăvârşită şi un gust picant.
Poftă bună!
2 comentarii:
o mancare binevenita oricand!
Aşa este.Te mai scoate din încurcătură
Trimiteți un comentariu