Deşi checul nu este o prăjitură cu cremă, este foarte apreciat la micul dejun lângă ceai sau cafea sau la gustarea de după amiaza. Pentru prepararea acestui chec, la reţeta originală, am adăugat câteva linguri de mălai. Iată ce mi-a ieşit:
Ingrediente:
- 180 g zahăr
- 170 g făină
- 40 g făină de mălai
- 4 ouă
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1/2 linguriţă ghimbir ras
- coaja rasă de la o lămâie
- coaja rasă de la 1/2 portocală
- 10 picături esenţă de portocale
- 10 g praf de copt
Pentru ornare şi decor:
- frunze de mentă
- şerbet de lămîie
Pentru că este o reţetă foarte simplă nu am fotografiat fiecare pas al preparării.
Se separă ouăle; gălbenuşurile se freacă cu zahărul până se albesc, rezultând o cremă spumoasă; se adaugă, în fir subţire, laptele şi uleiul, mirodeniile, şi la sfârşit făina amestecată cu praf de copt şi mălai, alternând cu albuşurile bătute spumă tare. Se amestecă uşor cu o spatulă. Coca se pune într-o tavă de chec, se dă la cuptor, unde se coace 40 de minute la o temperatură de 190 de grade C. Primele 20 de minute nu se deschide lerul aragazului. Numai după ce trece acest timp puteţi deschide uşa cuptorului şi să întoarceţi tava, în cazul în care aragazul nu coace uniform..
Peste checul rece se toarnă şerbet de lămâie.
Poftă bună!
2 comentarii:
Arata foarte bine, aerat iar gustul cred ca e delicios!
Preferatul meu.
Trimiteți un comentariu