Aceste pălăcinţele le-am găsit răsfoind numeroasele pagini ale internetului în căutare de noi reţete. Am găsit reţeta aici, plăcintele fiind preparate cu ceapă verde şi cu brânză. Fiind sezonul leurdei m-am gândit că ar fi tare bună alături de ceapa verde.
Aluatul se prepară foarte repede şi nu vă trebuie multe ingrediente. La fel şi umplutura. Pot fi consumate şi de cei care ţin post.
Ingrediente pentru aluat:
- 250 g făină
- 150 ml apă
- 1 lingură ulei
- 1 linguriţă sare
Pentru umplutură:
- 4 fire de ceapă verde
- 10 frunze de leurdă
- un praf de sare
Din făină, apă, ulei şi sare se frământă un aluat. Se acoperă cu un prosop şi se lasă o oră să se odihnească.
Aluatul se împarte în două părţi egale. Pe blatul de lucru înfăinat se întinde fiecare parte în foaie subţire apoi se unge cu puţin ulei. Se rulează şi se dă forma unui melc.
Se întinde iar fiecare rolă în foaie subţire şi se presară ceapa verde şi leurda tocate. Pentru fiecare rolă câte două cepe şi 5 fire de leurdă.
Se rulează iar aluatul apoi se taie în rulouri de 5 - 6 cm lungime.
Fiecare rolă se aplatizează cu podul palmei apoi uşor cu sucitorul.
Se prăjesc în ulei încins la foc mediu. Sunt gata când capătă o culoare aurie frumoasă.
Au o crustă crocantă şi interior moale. Sunt foarte bune fierbinţi.
Se pot servi ca atare sau alături de o cană cu iaurt.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu